Deze zomer staan er binnen een maand tijd twee dorpslopen van Jaro op de agenda. In beide gevallen is ook AV’56 betrokken bij de organisatie.

Op vrijdag 30 augustus is de intussen bekende stratenloop in Kapelle, ter gelegenheid van de Kapelse Dag. Op die eerstkomende Kapelse dag wordt voor de 10e achtereenvolgende keer de Kapelleloop gehouden. Organisatie is in handen van de Stichting Kapelle Promotion, in samenwerking van Jan Roose (Jaro) en AV’56.

De stratenloop gaat over 5 km. Omdat het de tiende keer is, ligt er bij de finish voor iedereen een speciale medaille gereed.

Voor de jongelui t/m 13 jaar is er een jeugdloop voorzien over 1170 meter. Bij voldoende deelname wordt de wedstrijd gesplitst in twee lopen: een voor jongens en een voor meisjes.


Primeur in Wemeldinge

Drie weken later, op vrijdag 20 september, staat een geheel nieuwe wedstrijd op het programma, en wel in Wemeldinge. Op initiatief van de gemeente Kapelle en de middenstandsvereniging van Wemeldinge helpen Jaro en AV’56 daar bij het opzetten van een wedstrijd, die gekoppeld is aan het begin van de Nationale Sportweek. Er wordt vooral gemikt op deelname uit de regio.

Ook hier staat een 5 km-loop op het programma, plus een jeugdloop van 1000 m voor meisjes en jongens t/m 13 jaar. Het parcours loopt langs het kanaal (aan de oostzijde) en langs de Oosterschelde. Start en finish bij bar Schoudee. Start: 18.00 uur.


Officiële meting?

Omdat de 5 km op de weg sinds dit jaar een officieel erkende afstand is, en er dus records gevestigd kunnen worden, overweegt Jan Roose op eigen kosten de beide parcoursen (Kapelle en Wemeldinge) officieel te laten meten voor de AtletiekUnie. Dat is echter een bewerkelijke en tijdrovende procedure te zijn. Nadere berichten volgen in de loop van de zomer.

De officieuze records op de 5 km zijn volgens Jan op dit moment in handen van Wout Jansen (15.08 min) bij de mannen en van Shirin van Anrooij (17.43 min) bij de dames.

Voor nauwkeurige informatie (o.m. over inschrijving): zie onder de link Overige Wedstrijden in onze wedstrijdkalender op deze site.

 

kapelle_loop_kapelse_dag_2019.jpg

FOTO: De start van de Kapelse Stratenloop 2017. (Foto: Bevelandse Bode).

 

Share this post