Op zaterdag 30 oktober om 14.00 uur wordt in Heinkenszand de laatste cross gehouden onder de vlag van het JARO-team. Het is de negende editie. Organisator Jan Roose zal deze laatste wedstrijd zelf meelopen.

Het crossevenement rond de Stelleplas bestaat die dag uit twee onderdelen. Om 14.00 uur start de Promotiecross voor iedereen, over ongeveer 1500 meter (=1 ronde). Daarna volgt om 14.30 uur een Azencross voor atleten vanaf 14 jaar, over ongeveer 6 km (=4 ronden). Men mag maar aan één afstand deelnemen.

Het parcours rond de Stelleplas voert uitsluitend over onverharde ondergrond: schelpenpaden, grasstroken en stukjes mountainbikeparcours, plus een paar hellinkjes. Wie geen ervaring heeft met het crossen, kan het best aan de Promotiecross meedoen. Het secretariaat is in het restaurant.

Inschrijven kan tot en met woensdag 27 oktober, via het inschrijfformulier op de website van AV’56. Na-inschrijven kan niet. De deelname is gratis. Voor de podiumlopers zijn bescheiden geldprijsjes beschikbaar.

Of de Stelleplascross in de komende jaren zal worden voortgezet (bijv. door AV’56) is op dit moment nog niet bekend.

 

jaro laatste1 2021

 

FOTO: De Stelleplas als decor van de cross op 30 oktober, hier met loper Martijn de Kok.

 

jaro laatste2 2021

FOTO: Jan Roose zal zelf deelnemen aan de laatste cross die zijn team organiseert. (Foto’s: Huib Boogert).

Share this post