Op zondag 23 december a.s. wil Jan Roose (van JARO-crossen) een uurloop organiseren. De locatie is Goes-Zuid. Voor elke gelopen ronde betaalt Jan 1 euro aan het december-doel van AV’56, de Kanjerloop.

Zelf organiseren we als AV’56 op vrijdagavond 14 december een sponsorloop voor ons ernstig zieke jeugdlid Jade de Lange, maar de actie die eraan verbonden is (voor Café des Artistes) loopt nog de hele maand december door.

Jan Roose tekent bij zijn initiatief het volgende aan: “De uurloop was vroeger erg populair. Kijk maar eens in de ranglijsten. Je hebt er echter heel veel hulp bij nodig. Voor elke loper moet er namelijk een rondenteller zijn en op het laatst moet deze meelopen om te kijken waar de loper stopt na precies een uur. Vervolgens nog meten en rekenen”.

Eenvoudige aanpak

“Daarom pak ik het deze keer iets eenvoudiger aan. Het wordt geen echte wedstrijd, maar een ouderwetse prestatieloop zonder startnummer, zonder uitslag en zonder prijzen. Er wordt vanaf 13.30 uur gedurende 1 uur gelopen op een ronde van 1 km in het park naast de Eikenlaan in Goes – Zuid bij flat Boszicht aan het eind van de Populierenstraat. Het aantal rondjes tel je zelf, maar met de huidige moderne sporthorloges zal dat geen probleem zijn”.

“En anders heb ik nog een ludieke oplossing. Na het eindsignaal maak je de ronde gewoon af. Iedereen kan meedoen, want je mag ook stukjes wandelen, even uitrusten of gewoon iets minder lang lopen. Zoals gebruikelijk is de deelname gratis. Sterker nog, ik betaal voor elke gelopen ronde € 1,- aan een goed doel. In dit geval de Kanjerloop van AV’56. Dus na afloop niet vergeten je aantal ronden aan mij door te geven”.

Idee uit België

“Dat idee van een goed doel kwam bij me op na het zien van een reclame op de VRT over de Warmathon. In de week voor de kerstdagen houden ze in België al jaren acties voor lokale goede doelen en dat noemen ze de Warmste Week. De Warmathon is daar een onderdeel van”.

“De samentrekking Warmste Week en Marathon vind ik wel een mooie vondst, maar een complete marathon moeten ze daar niet lopen. Gedurende een bepaalde tijd lopen ze ronden en voor elke ronde laten de deelnemers zich sponsoren door familie, collega’s, vrienden en bekenden. Het goede doel kiezen ze zelf”.

“Dat is ook de bedoeling van mijn Kerstkransencross. Waarom deze naam? Het parcours is voor 70% onverhard en voor iedereen zijn er  -per gelopen ronde-  kerstkransjes of ander snoepgoed. Bij deze loop hoef je je niet te laten sponsoren, maar het mag natuurlijk wel. In geval van heb ik daarvoor formulieren (op te vragen via jacroose@hetnet.nl)”.

Tijdig aanmelden

“Vanwege de aanschaf van kerstkransjes en ander snoepgoed wel op tijd aanmelden a.u.b., via jacroose@hetnet.nl. Als er op 10 december twintig aanmeldingen zijn, gaat het zeker door. Anders beslis ik dat vóór 17 december. Misschien wordt het niets. Misschien slaat het aan en komen er volgend jaar op meer plaatsen in de provincie Warmathons. En is het eventueel de aanzet voor een echte uurloop” .

 

jade_uurloop_2018.jpg

FOTO: Een eerdere loop (de Parkcross) van Jaro-crossen, in Goes-Zuid. (Foto: AV’56).

 

Share this post