Zoals in eerdere berichtgeving op deze site werd beschreven, hebben de AV’56-leden het afgelopen weekend geen podiumplaatsen gehaald op de Kustmarathon 2019.

Er zijn echter verscheidene manieren om tegen de uitslagen aan te kijken. De lijst met eindstanden van de Kustmarathon zélf onderscheidt mannen en vrouwen (bij de marathon), jongens en meisjes (minimarathon) en 5 km en 10 km (ladies’ run). Zo bezien haalde niemand van onze vereniging het podium.

Het dichtstbij was nog Annette Bevelander, die 4e overall werd op de 10 km ladies’ run. Je zult haar naam overigens niet in de uitslagen tegenkomen, omdat ze met het startnummer van iemand anders liep (9116, Esther van Ham).


Rekening houden met leeftijden

Onze eigen site heeft een programmatuur/software die duidelijker rekening houdt met leeftijdscategorieën (de Kustmarathon-eindlijsten doen dat ook wel, maar anders). Als we onze eigen ‘lat’ langs de marathonuitslagen van het afgelopen weekend leggen, heeft een aantal AV’ers wel degelijk een ereplaats gehaald. Er zijn zelfs twee eerste plaatsen!

We hebben de resultaten van alle AV’ers doorgeploegd op de onderdelen marathon, ladies’ run en minimarathon. Wellicht wil de lezer daarbij in aanmerking nemen, dat de uitslagen wellicht niet helemaal foutloos zijn. Wie als AV’er op het startnummer van iemand anders liep (zoals Annette), wordt dus niet genoemd. En wie als AV’er zijn startnummer heeft overgedragen aan iemand anders, wordt ten onrechte wél genoemd.


De uitslagenlijsten volgens AV’56-normen

Dat alles gezegd hebbende, lopen we eerst de uitslagen van de ‘grote’ marathon van zaterdag langs. Daar valt op, dat Heddie Nieuwdorp de 42,2 km aflegde in de onvoorstelbare tijd van 3.03.12 uur. Dat leverde hem volgens de AV’56-telling een eerste plaats op in de categorie Mannen 60. In de categorie Mannen 65 werd Theo den Herder eerste in een tijd van 3.27.06 uur. Dat schijnt zelfs een tijd te zijn, die op de Kustmarathon nog nooit door een Zeeuw gelopen is. Prachtige prestaties!

Een mooie tweede plaats was er voor Ingrid Koene (Vrouwen 55) en een derde plaats voor Wilko de Vos (Mannen 55). Hun tijden waren resp. 3.52.00 en 3.07.20 uur. Verder signaleren we een 5e plaats voor Esther Noteboom bij de Vrouwen senioren en een 6e plaats voor Henny Strating bij de Vrouwen 50. Voorts: een 8e plaats voor Johan Spruit (Mannen senioren), 11e plaats voor Boris de Bruijn (Mannen 35) en een 13e plaats voor Johan Karelse (Mannen 45).

Zoals gezegd deed Annette Bevelander het vrijdagavond op de ladies’ run uitstekend op de 10 km. Ze werd overall vierde. Bij de Vrouwen senioren werd Nathalie Slabbekoorn op deze afstand 9e.

Op de 5 km eindigden bij de Meisjes junioren B drie AV’56-loopsters op mooie plaatsen in de eindrangschikking: 8e Veerle Smits, 10e Sanne de Baar en 12e Lisa Kapteijn. Bij de Meisjes pupillen A werd Elise Mol 11e. Elise liep de volgende dag nóg een keer, toen op de minimarathon.

De minimarathon van zaterdagmiddag noteerde twee ‘podiumplaatsen’ voor AV-leden. Bij de Meisjes pupillen A werd Elise Mol op de 1050 m tweede in 3.46 min. Op diezelfde afstand bij de Meisjes pupillen B werd Nikki de Koning derde, in 4.06 min.


De snelste AV’56’ers

Maar wie waren uiteindelijk de snelste AV’ers op de ‘grote’ marathon? Jozias Boone was lange tijd koploper bij de AV’56-mannen. Hij meldde zich als eerste bij de drinkpost van AV’56 op 15 km. Hij passeerde ook het 30 km-punt als eerste (met maar liefst 8 minuten voorsprong op medeclublid Boris de Bruijn), maar in de laatste fase van de wedstrijd moest Jozias uitstappen. In de Kustmarathon-uitslagenlijst staat er daarom geen tijd achter zijn naam.

Uiteindelijk zou Boris de Bruijn de snelste AV’56’er worden. Hij was de enige die onder de drie uren bleef. Het toptienlijstje van de snelste AV’ers op de Kustmarathon 2019 ziet er als volgt uit: 1. Boris de Bruijn, 2. Heddie Nieuwdorp, 3. Johan Spruit, 4. Arnoud Rijk, 5. Johan Karelse, 6. Johan Nieuwenhuize, 7. Wilko de Vos, 8. Peter Balkenende, 9. Rob van ’t Veen, 10. Marius Besuijen.

Bij de AV’56-dames was het toptienlijstje van zaterdag 5 oktober als volgt: 1. Henny Strating, 2. Esther Noteboom, 3. Annet van der Linde, 4. Ingrid Koene, 5. Mirjam Janssen, 6. Jeanet Verhaagen, 7. Ellie Spaans, 8. Debby Elstgeest, 9. Jacquelien Smit, 10. Yolanda Krombeen.

De tijden en plaatsen van de AV’ers op de diverse onderdelen zijn (bijgewerkt) te bekijken op onze eigen site:

Minimarathon: https://www.av56.nl/ranglijst/uitslagen#year/2019/typeid/3and4/matchid/12497/mode/categorie/ignoreclub/0

Ladies’ Run: https://www.av56.nl/ranglijst/uitslagen#year/2019/typeid/3and4/matchid/12128/mode/categorie/ignoreclub/0

Marathon: https://www.av56.nl/ranglijst/uitslagen#year/2019/typeid/3and4/matchid/12129/mode/categorie/ignoreclub/0

 

 kmav1_2019.jpg

FOTO: Een clubje snelle AV’56’ers bij elkaar in de duinstrook bij de Banjaard, ter hoogte van het 15km-punt: (v.l.n.r.) Wilko de Vos, Peter Balkenende, Johan Karelse en John Nieuwenhuize. Achteraan op de fiets: Patrick de Vos, die zijn vader supporterde. (Foto: Huib Boogert).

 

kmav2_2019.jpg

FOTO: Heddie Nieuwdorp eerste bij de Mannen 60!

 

Share this post