Ons lid Frank Houweling gaat het opnieuw proberen, maar nu viermaal! Hij heeft in voorgaande jaren de Kustmarathon op één dag twee- en driemaal achter elkaar gelopen. Nu wil hij het viermaal gaan proberen…

Overigens tempert hij eventueel te hoge verwachtingen bij anderen met de woorden: “Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst”.

Zijn voornemen is, om vrijdagavond 21.00 uur te starten bij de zgn. FinishLein in Zoutelande. Hij loopt dan in het donker naar Burgh. Vandaar loopt hij in de nachtelijke uren over het marathonparcours terug naar Zoutelande. Na aankomst aldaar zet hij weer koers naar Burgh. Daar hoopt hij vóór zaterdag 12.00 uur aan te komen, zodat hij op tijd is om  -ter afsluiting-  de Kustmarathon-wedstrijd mee te lopen met al die andere duizenden atleten.

Zijn motivatie: ,,Je kunt altijd wel hetzelfde blijven doen, maar het is leuker om steeds wat anders op te zoeken. Ik zie er een uitdaging in om de Kustmarathon nu ‘s vier keer achter elkaar te lopen.”

Frank (woonachtig in Goes) baarde in 2017 al opzien door op de eerste zaterdag van oktober van Zoutelande naar Burgh te lopen en weer terug. Tweemaal dus. Het jaar erna liep hij de route driemaal en nu doet hij daar nog eens een schepje bovenop.

,,Tja, waarom niet? Ik ben benieuwd of het lopen van vier Kustmarathons ook mogelijk is. Fysiek wordt het natuurlijk zwaar, maar het is wel allemaal makkelijk te regelen. Met vervoer en voedsel en dergelijke. En als ik het niet red, ben ik ook zo weer thuis”.

Goed ondersteuning

Bij zo’n veeleisende onderneming is een goede ondersteuning van eminent belang. Marco Boogaards (ook AV’56) begeleidt Frank de eerste twee marathons op de fiets. Dat is 85 km fietsen. De derde keer doet hij dat met de auto op afgesproken plekken. Ook bij de start van de 4de keer is hij er nog steeds bij, maar dan is er óók verzorging door Franks vrouw Yvonne en door Marco’s vrouw Anoeska.

Overigens wordt er tijdens de viervoudige Kustmarathon ook een test met eten gedaan. Frank heeft twee proefexemplaren Nutritape gekregen. “Dit is iets totaal nieuws voor duursporters. Het is een pleister die je  -bijvoorbeeld-  op je been plakt en die via je huid de spieren 20 uur van vitaminen en voedsel voorziet. Daardoor zou je minder moeten eten aan gels en andere zaken”.

“Ik heb die Nitritape gehad via Mudsweattrails.nl, in ruil voor een recensie natuurlijk. Eens kijken of het werkt”.

 

frank_4xkm_2019.jpg

FOTO: Beeld van vorig jaar, toen Frank (vooraan) om 12.00 uur in Burgh aan de écht Kustmarathon begon. Hij had het parcours die dag al tweemaal afgelegd: 03.00 u vertrek in Burgh, 07.15 uur vertrek in Zoutelande, 12.00 uur weer vertrek in Burgh. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post