De Kustmarathon 2021 heeft voor AV’56 zaterdag  vijf noteringen in de toptien opgeleverd: 2 bij de heren en 3 bij de dames. Er deden in totaal enkele tientallen AV’56-leden mee.

Bij de heren was er een 5e plaats voor Erwin Harmes, die sinds enkele maanden lid is bij AV’56. Hij eindigde vijf minuten achter winnaar Tim Pleijte. De 8e plaats was voor Jozias Boone, die zeven minuten op Pleijte moest toegeven.

Bij de dames was Monique Verschuure veruit de sterkste van de AV’56-deelneemsters. Ze eindigde op de 5e plaats in de damesranglijst. Ze verloor ruim 23 minuten op winnares Samantha Luitwieler, die ongenaakbaar was. Esther Noteboom kwam binnen als 7e dame, Leonie Ton als 10e.

De 1406 deelnemers moesten bij deze 18e Kustmarathon, tussen Burgh en Zoutelande, optornen tegen een straffe zuidwestenwind en aan het eind van de middag ook nog tegen een gemeen regentje. Dat leidde bij vrijwel alle deelnemers tot de verzuchting dat de Kustmarathon van dit jaar ‘toch wel erg zwaar’ was.

** Twee leden van AV’56 behoren tot het elitegilde van de zg. uutlôôpers. Dat zijn atleten die aan álle Kustmarathons hebben meegedaan en ze ook allemaal hebben uitgelopen. De AV’ers Marius Besuijen en Herman Abbink deden ook dit keer mee en liepen beiden de 42,2 km uit. Marius had daarvoor 3.47.42 u nodig, wat hem een 266e plaats opleverde bij de mannen. Herman liep 5.18.41 u en bezette daarmee de 1081e plaats in de rangschikking bij de mannen. Ze behouden dus hun eervolle status van ‘uutlôôper‘.

** Zoals gebruikelijk leverde onze vereniging ook dit jaar een grote schare vrijwilligers aan de Kustmarathon, voornamelijk voor de bemanning van de verzorgingspost op de 15 km. Dat punt ligt op het geasfalteerde pad op de duinen, ter hoogte van de Banjaard. De circa twintig AV’ers werden aangevuld met enkele Dynamica-leden. In de drie stalletjes , waaruit de verzorgingspost bestond, werd sportdrank en water aangeboden aan de passerende atleten.

(Foto’s van de verzorgingspost zijn HIER te vinden. De uitslagen staan op de site www.kustmarathon.nl. De resultaten van onze afzonderlijke leden zijn op onze eigen site te vinden onder de link Uitslagen AV-leden).

 

FOTO: De AV’56-verzorgingspost op het 15 km-punt. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post