De nieuwe secretaris van AV’56 heet Helma Meeuwse. Ze werd in de algemene ledenvergadering van vrijdag 22 maart gekozen als opvolgster van scheidend secretaris Vera Wisse.

Helma (56) was de enige kandidaat voor de vrijvallende functie. Ze werd door het zittende bestuur bij de leden aanbevolen als iemand die ‘qua ervaring en persoonlijkheid’ uitstekend past in het bestuur. Bovendien is ze eerder al secretaris geweest, namelijk in het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw.

Ze lost Vera Wisse af, die de afgelopen drie jaar secretaris was. Vera kon haar drukke werkzaamheden (sportdiëtiste, docente) niet meer combineren met het werk voor AV’56. Ze trad daarom terug. Ze kreeg van voorzitter Cees-Jan Berman een bloemetje als dank voor haar inzet in de afgelopen jaren.

Helma Meeuwse, woonachtig in Langeweegje (Kwadendamme), was in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw een zeer verdienstelijk atlete op de baan en op de weg. Ze kwam in wedstrijden uit op talloze onderdelen (zie haar prestaties onder Ranglijsten).

In haar beroep heeft ze ook te maken met secretariaatswerk. In het dagelijks leven is ze immers managementssecretaresse in het ADRZ. Haar man Jan-Willem, dochter Annemijn en haar zoon Robbert zijn ook lid van AV’56.

Na haar benoeming (met algemene stemmen) zei Helma in een korte toespraak, dat een vereniging uiteraard niet alleen bestaat uit een bestuur, maar uit álle leden.

 

secretaris_helma_2019.jpg

FOTO: De komende en gaande vrouw. Links Helma Meeuwse, rechts Vera Wisse (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post