Ons lid Leonie Ton heeft bij een ultraloop in Duitsland het Nederlands record op de 100 km scherper gesteld. Ze verbeterde het nationaal record met zo’n 15 minuten. Ze hapte tegelijkertijd zo’n 17 minuten uit haar persoonlijk record.

Haar tijd over de 100 km was 7.56.25 uur. Ze bereikte daarmee de tweede plaats in haar leeftijdsklasse Vrouwen 40 en ook de tweede plaats in de totaalklassering bij de vrouwen.

Haar tijd was een verbetering van het oude Nederlands record van Kim Mulder (8 u 11 min). Leonie liep dus voor het eerst onder de 8 uur. Formeel is het al de derde keer, dat Leonie het Nederlands record 100 km op de weg breekt.

De wedstrijd werd afgelopen zaterdag gehouden in de plaats Rheine, en wel op en rond de militaire vliegbasis Theodor Blank Kaserne (TBK). De ultraloop staat in de volksmond dan ook bekend als ‘de TBK’. De wedstrijd was tegelijkertijd het Duits kampioenschap. Ze telt ook mee voor het Duitse ultralopen-klassement 2018.

** Bij het NK cross in het Amsterdamse Bos, afgelopen weekend, behaalde Shirin van Anrooij een derde plaats in haar leeftijdscategorie (meisjes B). De wedstrijd was ‘gedompeld’ in modder. De meisjes moesten 4 km afleggen.

Bij de junioren deden ook de AV-leden Amy de Graaf, Robert de Graaf, Franklin van Anrooij en de broers Petersen mee. Ook bij de volwassenen deden AV’ers mee. De uitslagen van het NK cross zijn na te kijken op: https://evenementen.uitslagen.nl/2018/nkcross .

** Patrick de Vos sloot de CPC in Den Haag af met een tweede plek. Over de 10 km liep hij 32.14 min. Op de meet kon hij nog net een groep van vijf achtervolgers achter zich houden.

 

leonie_nr100_2018.jpg

FOTO: De oorkonde van Leonie met de ongekende tijd van 7.56.25 uur.

 

Share this post