Eindelijk staat Marlies Jeremiasse op het bord! Op het overzichtsbord met clubrecords is zeer onlangs haar naam toegevoegd, en wel met twee looprecords in de categorie Vrouwen 60+ op de baan. Om die vermelding te bereiken, moest wel een aantal hordes genomen worden…

Hardlooplid annex trainer Marlies had het ‘scorebord’ met clubrecords (in het halletje van het clubgebouw) al vele malen bestudeerd. Ze wilde dolgraag óók eens ergens in dat overzicht genoemd worden. Maar welk bestaand record ga je dan verbreken?

Marlies koos de gemakkelijkste weg om haar doel te bereiken: ze zocht een paar baannummers, waarop nog geen baanrecord bij de Vrouwen 60+ bestond. Dat bleken bijv. de 100 m en de 800 m te zijn. Op die nummers wilde zij bést wel voor het eerst een tijd (en dus een clubrecord) neerzetten! 

Medio maart, bij de Onderlinge Oefenwedstrijden, sloeg ze haar slag. Ze schreef in voor de 100 m en voor de 800 m. Op de 100 m boekte ze het eerste clubrecord ooit op dat nummer, in een tijd van 20.0 sec. De 800 m fixeerde ze op 3.51.8 min. En zo kwam ze op het bord. Althans, dat dacht ze….


Geen licentie….

Toen de beide clubrecords werden aangemeld bij onze verenigingsstatisticus Kees van den Pol, kreeg Marlies tot haar grote schrik te horen, dat de records niet erkend konden worden, omdat zij geen wedstrijdlicentie van de AtletiekUnie had.

Teleurstelling natuurlijk, maar wie Marlies kent (die gaat geen barrière uit de weg), begrijpt het vervolg van het verhaal al: ze haalde meteen alles uit de kast om die licentie te verkrijgen. En met succes: zeer onlangs viel de licentie bij haar in de bus. Kees kon toen met een gerust hart haar naam bijschrijven op het recordblad van de Vrouwen 60+. Sinds deze week staan beide records in rood vermeld, ten teken van het feit dat ze dit jaar gelopen zijn.


Oók baanrecords!

Onze statistiekenman Kees van den Pol voegt daar nog aan toe, dat Marlies niet alleen 2 clubrecords heeft gevestigd: “Beide prestaties gelden ook als een baanrecord (op onze eigen baan), uiteraard in de categorie Vrouwen 60+. In verband met de beperkte ruimte op de muur voor de baanrecords staan deze alleen in de map-met-de-records, die in de kantine op tafel ligt”.

(Op de site staat bij Ranglijsten  Onze Ranglijsten, waaraan je moet voldoen om voor een record in aanmerking te komen).

 

marlies bord 2022

 

FOTO: Marlies (midden) en enkele medeleden bewonderen haar vermelding op het clubrecordbord. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post