Ons lid Martijn de Kok is Zeeuws crosskampioen geworden van de VZA-competitie 2022/2023. Hij gaat onbereikbaar aan de leiding na 5 van de 7 wedstrijden. De titel is overigens pas definitief, als de Vereniging Zeeland Atletiek (VZA) hem officieel bevestigt.

Martijn eindigde bij de vijfde wedstrijd (de Kustcross, Vlissingen) overall als derde op de lange afstand bij de heren, maar omdat de nummers 1 en 2  niet aan de zeven wedstrijden tellende competitie meedoen, pakte Martijn de 250 punten.

Dat heeft hij intussen in veel competitiewedstrijden gedaan, waardoor hij onbereikbaar is geworden voor de andere deelnemers.

** Andere AV’56-leden leveren in de Koole Sport crosscompetitie 2022/2023 soortgelijke prestaties. Zij werden ook al (voorlopig) kampioen in hun klasse. Dat geldt onder anderen voor Bereket Petersen op de korte cross. Ook hij won de eerste vijf wedstrijden.

** Bij de pupillen lijkt er geen maat te staan op de prestaties van Quinten Vermeulen (jongens U10). Quinten won enkele wedstrijden en lijkt veilig voor de titel. Ook Menno van Kralingen (jongens U9) heeft uitzicht op de titel.

Vienna Ennik (meisjes U11) heeft tot nu toe vier zeges staan. Ze deed in Vlissingen niet mee aan de Kustcross. Als zij in Terneuzen of Bruinisse deelneemt, en een goede uitslag neerzet, kan zij crosskampioen worden bij de meisjes U11.

De tussenstanden in de diverse categorieën zijn te bekijken op de site van de VZA (www.zeelandatletiek.nl).

 

FOTO: Martijn de Kok tijdens de Inkelcross van afgelopen december.

 

 

FOTO: Quinten Vermeulen (nr. 69) gaat aan de leiding van een flinke groep achtervolgers. Inkelcross december 2022. (Foto’s: Martijn Lavooij/AV’56).

 

Share this post