Met recht mag de Meidoornloop 2022 een stralende wedstrijd genoemd worden. De zon keek stralend over Nisse uit, de wedstrijd had een stralend verloop en na afloop straalden de organisatoren van geluk over hun geslaagde evenement.

Er was slechts één minpuntje te noteren: tijdens de kinderloopjes (snoepzak, poldermijl, halve poldermijl) werkte de geluidsinstallatie niet. Speaker Matthieu Warrens moest aanvankelijk zijn handen als megafoon gebruiken.

Toen de 7.7 km en de 15 km aan de gang waren, kon een mobiele installatie geleend worden in het dorpshuis. Zo kon iedereen toch het verloop van de wedstrijden volgen via de info van de speaker.


Uitslagen

Op beide afstanden was de uitslag bij de heren én bij de dames vaak een AV’56-feestje. Bij de heren op de 15 km won Erik Jansen (AV’56). Bart Heshof (AV’56) werd tweede en Wim van Sparrentak (Dynamica) derde. Bij de dames was het AV’56-tableau compleet: 1. Judith Goetheer, 2. Esther de Koning en 3. Patty Franse.

Op de 7.7 km kleurde de uitslag ook helemaal AV’56. Bij de heren: 1. Patrick de Vos (AV'56), 2. Marinus Stroo (Gonzalez), 3. Johan Karelse (AV'56). De dames tekenden als volgt voor de prijzen: 1. Yvonne Moerland, 2. Laura Koster, 3. Esma Guigui.


Lekker lopen

Winnaar Erik Jansen (15 km) vertelde achteraf, dat hij niet bepaald gekomen was om een scherpe tijd neer te zetten. “Lekker lopen: dat was het voornaamste. En dat is gelukt”. Nummer twee Bart Heshof vroeg zich af, of hij eigenlijk wel had moeten inschrijven. De avond tevoren had hij in Zierikzee tijdens een avondbaanwedstrijd de 1500 m gelopen. “Ik heb daarbij alles gegeven en dat voel ik nu nog. Maar met die tweede plaats ben ik toch wel tevreden”.

De dameswinnaar Judith Goetheer (15 km) vond dat het onderweg door het mooie weer toch knap warm was. “Gelukkig heb ik mijn race goed kunnen opbouwen. Esther (De Koning – red.) heeft me wel lang op de hielen gezeten, maar uiteindelijk kon ik haar toch ruim voorblijven”, vertelde ze aan speaker Matthieu Warrens.


Meidoornplant cadeau

Alle deelnemers aan de 7.7 km en de 15 km (dat waren er ruim 230) kregen na hun finish een prachtige meidoornplant aangeboden. De bedoeling is natuurlijk dat die in de tuin wordt geplant, dat hij hard gaat groeien en dat de atleet elke dag stilstaat bij de herinnering aan de jaarlijkse Meidoornloop in Nisse.

De organisatie van de Meidoornloop was in handen van de Zaklopers i.s.m. AV’56. De foto’s zijn HIER te vinden. De uitslagen staan HIER.

 

FOTO: 15 km-winnaar Erik Jansen wordt na zijn finish onthaald met een beker water en een meidoornplant.

 

 

FOTO: Het damespodium van de 7.7 km: Yvonne Moerland (1), Laura Koster (2) en Esma Guigui (3). (Foto’s: Huib Boogert)

 

Share this post