Het dorp Nisse stond afgelopen zaterdag weer op een plezierige manier op zijn kop. De Meidoornloop werd weer gehouden, met start en finish op het dorpsplein.

De weersomstandigheden waren ideaal voor een lichtvoetige deelname aan de loop (7,5 en 15 km), die rondom Nisse over de begroende dijken en langs de mooie meidoornpaden liep. Veel deelnemers voor wie de Meidoornloop een primeur was, oordeelden onverdeeld positief over het prachtige parcours.

Veel vaste deelnemers waren met iets anders bezig: zij konden door het mooie weer en de bescheiden bries een topprestatie neerzetten. Velen liepen nooit eerder zo snel rond Nisse. De 7,5 km-lopers vertrokken in zuidwestelijke richting en kwamen kloksgewijs met een grote boog terug naar het dorp. De 15 km-lopers liepen hetzelfde rondje, maar dan tweemaal.

Het aantal deelnemers was hoog (ruim 370 in alle categorieën). Dat was niet recordhoog. Bij de jeugd was de deelname teleurstellend laag. Daar kunnen de organisatoren (Zaklopers en AV’56) wellicht nog winst boeken.


Lange afstand

De zege op de langste afstand bij de heren ging naar Tim Pleijte. Hij werd vanaf de kant gesupporterd door zijn vrouw Renate en door hun pasgeboren (eerste) baby. Slapeloze nachten had Tim niet gehad, vertelde hij aan speaker Matthieu Warrens. Daarom kon hij vrij gemakkelijk Erwin Harmes bijhouden, die zéér ambitieus van start ging, maar onderweg moest uitstappen. Tim liep daarom in z’n uppie naar de finish. Hij arriveerde er als winnaar. Ronnie Overgaauw en de Vlaming Dirk Vermeiren werd twee en drie.

Bij de dames won Ada Geuze, met Sophie Miljoen op de tweede plaats en Saskia Goole (AV’56) op de derde.


Korte afstand

De 7,5 km was qua uitslag een volledige AV’56-aangelegenheid. Bij de heren domineerden Patrick de Vos, Jasper Zuidhof en Abraham Mehan het ereschavot. Bij de dames waren dat Esther de Koning, Annette Bevelander en Sandra de Kok. De laatste is weliswaar geen AV’56-lid, maar allee, haar man Martijn is dat wel….

Onder deze links zijn de UITSLAGEN te vinden, en ook de FOTO’S.

 

FOTO: Prachtig beeld van de lopers in de meidoornsingels. Hier Marco van der Kooij voorop.

 

 

FOTO: Een peloton AV’56’ers op het Akkerweggetje, met op de achtergrond de toren van Nisse. Van voor naar achter: Jozias Boone, Mehan Abraham, Sergio Harinck (niet AV’56) en Jasper Zuidhof.

 

 

FOTO: Bij de heren 7.5 km werd het hele podium bezet door AV’56’ers. Vlnr: Jasper Zuidhof, Patrick de Vos, Mehan Abraham en prijsuitreiker Jos den Hollander. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post