Het overkomt niet veel leden van AV’56, dat ze over twee pagina’s hun verhaal kunnen doen in de krant. Maar Monique Verschuure overkwam het wél. En terecht.

In de PZC van woensdag 13 oktober vertelt ze op twee (bijna volledige) pagina’s over haar comeback na een hevige en langdurige coronabesmetting. Immers, ze heeft zich zodanig hard teruggeknokt, dat ze bij de Kustmarathon als vijfde dame eindigde en bij het NK duatlon zelfs als eerste dame in haar leeftijdscategorie binnenkwam. En er waren nog meer mooie klasseringen.

In het kranteninterview met sportredacteur Roeland van Vliet vertelt ze over de afgelopen anderhalf jaar onder meer: ”Er waren momenten dat ik dacht dat ik nooit meer sportster zou kunnen zijn. Ik herstelde maar niet van corona. Ik heb negen maanden lang vrijwel elke dag koorts gehad. Steeds als ik me iets beter voelde en een klein stukje probeerde hard te lopen, kreeg ik weer een terugslag. Ik had het idee, dat het nooit meer goed zou komen”.

Ze zocht uiteindelijk contact met de landelijk bekende sportarts en sportcoach Guido Vroemen, die ook mountainbikester Anne Terpstra na haar coronaziekte succesvol begeleidde. Hij voorzag Monique van trainingsschema’s voor haar herstel.


Inspiratiebron

Intussen blijkt haar verhaal (en dan vooral haar doorzettingsvermogen) een inspiratiebron te zijn geworden voor andere mensen met longcovid. Daarom raadt ze andere getroffenen aan: “Geef niet op, blijf mentaal sterk en houd hoop op een goede afloop”.

“Na elke terugslag probeerde ik het tóch weer, net zo lang tot de terugslagen kleiner begonnen te worden. En uiteindelijk merkte ik: hé, ik heb aan dat stukje hardlopen géén hoofdpijn overgehouden”.

Het verhaal in de krant kent overigens nóg een AV’56-kantje: de foto’s zijn geleverd door ons lid en trainer Martijn Lavooij.

 

krant monique 2021

FOTO: De bewuste PZC-pagina’s van woensdagmorgen 13 oktober.

 

Share this post