Ons lid Monique Verschuure is afgelopen weekend Europees kampioene duatlon geworden in haar leeftijdsklasse Dames 40+. Het EK werd gehouden in Bilbao (Spanje).

Ze versloeg in haar race de Engelse Nicola Reece, die tot dat moment regerend Europees kampioene was. Moniques tijd was 2.12.20 uur.

Het EK was voor Monique extra opwindend, omdat ze nog maar pas de duatlon ‘doet’. Het was dan ook haar eerste EK. Een wedstrijd duatlon (run-bike-run) bestaat uit drie achtereenvolgende onderdelen: 10 km hardlopen, 40 km fietsen en 5 km hardlopen.


Minimale ervaring

Op haar Facebookaccount schrijf Monique het volgende over haar ervaringen in Bilbao: “Door mijn nog minimale ervaring op de duatlon was het extra spannend om in het Nederlandse tenue op een evenement als dit te mogen starten. De run van 10 km liep ik vrij makkelijk. Ik moest oppassen om niet te hard te gaan, want er kwam een heel zwaar fietsparcours van 37 km aan”.

“Als 2e agegrouper dames 40 en 7e overall begon ik na een slechte wissel aan het fietsen met een klim van 8 km die 2x in het lastige parcours zat. Maar ook dat ging onwijs goed. Ik haalde de een na de ander in. Van de bondscoach en van Noor Dekker hoorde ik vlak voor de volgende wissel dat ik 2e lag en een grote voorsprong had op de andere dame uit mijn agegroup” .


Goede wissel
 

“Na een goeie wissel begon ik aan mijn laatste 5 km lopen. Als de voorfietser dan bij je komt rijden en je weet dat je een heel groot gat hebt op de 2e dame uit je agegroup die zelfs de wereldkampioen is, dan loop je wel erg fijn naar de finish. Yes, wow, Europees kampioen!” 

“Jammer dat in Nederland de duatlon een kleine sport is, want het is echt zo gaaf! Gelukkig leeft het in andere landen en ook in België wat meer, en laat dat nu dichtbij Zeeland zijn….”

Als AV’56 feliciteren we haar met deze mooie prestatie!

 

 

FOTO: Monique op archieffoto. (Foto: AV’56).

 

Share this post