Aantal deelnemende atleten en toeschouwers bij de 'Open Baan atletiek avondwedstrijden' gegroeid ten opzichte van de try-outeditie van vorig jaar

GOES, 16 augustus

Initiatiefnemers Jan Roose en Niek Flipse die samen met AV'56 voor het tweede opeenvolgende jaar de 'AV'56 Open avond baanatletiekwedstrijden' organiseerden kunnen tevreden zijn!

Zowel wat het aantal atleten als publiek betreft lieten de atletiekwedstrijden op 'Het Schenge' in Goes vrijdagavonden 9 en 16 augustus een gegroeid aantal deelnemers en belangstellenden zien.

Iedereen die wilde, kon meedoen aan deze wedstrijden. Handig geprogrammeerd, omdat ervoor gekozen was deze twee avondbaanwedstrijden te houden tegelijkertijd met het WK atletiek in Moskou.

Het leverde een mooie, gemêleerde deelnemerslijst op van geoefende baanatleten vanuit heel Zeeland en daarbuiten, die vol voor de beschikbaar gestelde premies gingen. En ook van mensen uit andere sporten en andere atletiekdisciplines, die eens een of meerdere baanatletiekonderdelen wilden proberen.

Opvallend waren de goede prestaties! Liet de 3000 meter op 9 augustus een mooie tweestrijd zien tussen de Dynamica-atleten Martijn de Kok en Erwin Harmes, op 16 augustus was er een mooie tweede plaats voor Luuk Balkenende van AV'56 achter winnaar Willem de Kort van Dynamica op de 5000 meter.

Ook was er deze avond een mooie, wellicht door het Nederlandse WK verspring Zilver geïnspireerde verspring-strijd in de zandbak op de Goese atletiekbaan. Bij de vrouwen werd het baanrecord uit 1992 van Jaqueline van de Kreeke verbeterd door de uit Alphen aan de Rijn afkomstige AAV'36-atlete Femke Pluijn. Bij het mannen verspringen won AAV'36-atleet Pim Jehee.

Alle uitslagen van 9- en 16 augustus en een uitgebreid fotoverslag zijn te vinden op www.av56.nl.

De vakanties zitten er weer op. Dit betekent dat ook de diverse jeugd- en seniorentrainingen voor baan- en duurloop, de startersloopgroepen en de Nordic Walkers bij AV'56 weer zijn begonnen. Wil je mee komen doen? Kom dan eens vrijblijvend meetrainen. De trainers informeren je graag over alle mogelijkheden. Kijk voor meer informatie over de trainingstijden en mogelijkheden op de AV56-site.

Wil je niet zelf actief meer meesporten, maar heb je interesse om als vrijwilliger mee te helpen binnen een van de organisatieteams bij een van de grootste sportclubs op de Bevelanden? Laat dit dan -liefst per mail- aan onze bestuurssecretaris weten via secretaris@av56.nl.

 

Start van één van de series 100 meter sprint tijdens de goed bezette AV'56 Open baanwedstrijden op de Goese atletiekbaan. Foto: AV'56/Martijn Lavooij

Share this post