Ook dit jaar wordt de Oliebollenloop niet gehouden. Op grond van de nieuwe overheidsrichtlijnen blijkt dat onmogelijk. Met het nemen van deze beslissing is gewacht tot de kabinetspersconferentie (van 14 december jl.) achter de rug was. Die persconferentie bood echter geen perspectief.

Vóór 14 december was nog gehoopt, dat het wellicht mogelijk zou zijn om de Oliebollenloop af te werken in groepjes van twee personen. Maar dat werd ondoenlijk door de uitbreiding van de overheidsrichtlijnen met de passage dat ‘meerdere kleine groepjes beschouwd worden als een georganiseerd verband en dus ook verboden zijn’.

Een andere overweging was, dat na de Oliebollenloop groepsvorming nauwelijks te voorkómen zou zijn. En 1,5 m afstand houden bij het oliebollen eten is ook moeilijk. Ook dáárom is uiteindelijk besloten af te zien van de populaire loop-met-oliebollen-na op 31 december.

** De nieuwe kabinetsrichtlijnen ter bestrijding en voorkoming van corona hebben voor onze vereniging nog méér consequenties. Er mag (door 18+) op sportlocaties overdag uitsluitend getraind worden in groepjes van maximaal 2 personen.

Dat maakt de trainingen van dinsdagmiddag (trainer Jos den Hollander, als alternatief voor de dinsdagavond) en van woensdagmorgen (trainer Adrie Mathijssen) ondoenlijk. Daarom zijn ze tot minstens 14 januari geschrapt.

 

oliebollen 2021

 

FOTO: Op 31 december geen oliebollen…. (Foto: AV’56)

 

Share this post