Er viel niet aan te ontkomen: ook de Bevrijdingsestafette van  4 en 5 mei is van de agenda. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft een streep gehaald door vrijwel alle activiteiten rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsviering.

Ook de Bevrijdingsestafette vanuit Wageningen is daarmee van de baan. Dat evenement wordt elk jaar gehouden. AV’56 doet elke vijf jaar mee. Ook dit jaar (75 jaar Bevrijding) zouden we deelnemen aan de nachtelijke tocht van Wageningen naar Goes.

De estafette begint altijd om 00.00 uur in de nacht van 4 op 5 mei. Het bevrijdingsvuur wordt dan, lopend door de nacht, op fakkels naar de afzonderlijke steden en dorpen in Nederland gebracht.

De AV’56-lopers zouden ’s morgens om 11 uur bij Kloetinge worden opgewacht door jeugdatleten van de vereniging, door een muziekkorps en door rollend historisch militair materieel van Keep Them Rolling. De hele stoet zou vervolgens naar de Grote Markt in Goes trekken en daar worden ontvangen door het gemeentebestuur.

Helaas zijn alle voorbereidingen zijn voor niets geweest (er hadden zich spontaan al meer dan 20 atleten aangemeld). De touringcar, het muziekkorps en het militair materieel is afgezegd. Het is niet anders….

 

Share this post