Óp naar Kattendijke: dat geldt voor de eerstkomende Oosterscheldeloop. Het evenement begint niet meer bij het Omnium, maar heeft een compleet ander parcours gekregen. De voornaamste verandering is, dat de wedstrijd zich voortaan écht  gaat afspelen aan de boorden van de Oosterschelde. Uitvalsbasis wordt Kattendijke. Datum: zaterdag 1 april, 14.00 uur.  

Onze Wedstrijd- en Trimcommissie (WTC) geeft daarmee gehoor aan de vaak gehoorde opmerking, dat de Van der Peijl Techniek Oosterscheldeloop eigenlijk geen échte Oosterscheldeloop meer was, omdat het parcours nauwelijks nog langs het water ging.

De WTC heeft de zaken daarom drastisch omgegooid, in overleg met hoofdsponsor Van der Peijl Techniek. Er zijn nu drie parcoursen uitgezet (4,1 km, 7,6 km en 15 km), die vanuit Kattendijke voor meer dan de helft langs de Oosterschelde voeren. Start en finish zijn aan de zuidrand van het dorp. Het dorpshuis Katshuis aan de Reijmersweg is in deze nieuwe opzet het ‘zenuwcentrum’ van de Oosterscheldeloop. Het doet dienst als wedstrijdsecretariaat, kleedruimte, horeca en locatie prijsuitreiking.

De korte afstand (4,1 km) gaat vanaf de Zuidweg door het dorp naar de zeedijk. De route gaat vanaf daar over het fietspad. Na ruim 2 km buigt het parcours af naar de Kokuitsweg en loopt over het Zoutewegje terug naar het dorp.

De middenafstand (7,6 km) beslaat goeddeels dezelfde route, maar maakt vanaf de Kokuitsweg een extra lus over de zeedijk naar Wemeldinge (over het fietspad tot bij Klein Stelle). Onderlangs de dijk komen de lopers dan over de Stelhoekweg weer terug naar de Kokuitsweg en het Zoutewegje, naar het dorp.

De lange afstand (15 km) heeft exact hetzelfde parcours, maar de lopers moeten dat tweemaal afleggen. Dat maakt de vernieuwde Oosterscheldeloop extra interessant voor het publiek. Immers, de toeschouwers zien deze lopers driemaal in volle actie: bij de start, bij de eerste doorkomst en bij de finish.

De organisatie verzoekt de deelnemers dringend om géén oortjes te dragen, dit uit een oogpunt van verkeersveiligheid. Na afloop staat er een tasje appels gereed voor iedere finisher.

Inschrijven kan nog via: https://my.raceresult.com/234334/, tot en met 30 maart 18.00 uur.

De drie nieuwe parcoursen zijn hier te bekijken:

7,4 km: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3411978&key=MReDu4NhvRchg

15 km: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3411979&key=MReDu4NhvRchg

4 km: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3411972&key=MReDu4NhvRchg

jeugdloop: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3402804&key=MR1lZqgE8Orq2

 

 

 kattendijkece_2023.jpg

FOTO: Kattendijke wordt het epicentrum van de Oosterscheldeloop. (Foto: Huib Boogert).

 

 

Share this post