Jammer, maar waar: de Oosterscheldeloop van 4 april a.s. gaat niet door. De Wedstrijd- en Trimcommissie (WTC) van onze vereniging heeft dat besloten.

Het evenement maakte nog een kans, omdat het in eerste aanleg buiten de ‘isolatietijd’ van AV 56 viel (t.w. tot eind maart).

Maar in de toespraak van premier Rutte van maandagavond werd wel duidelijk, dat de ‘gesloten tijd’ veel langer zal gaan duren. Daarom gaat er definitief een streep door de loop.

Tegelijkertijd werd ook de wedstrijd om de CD-competitie gecanceld. Deze stond voor zaterdag 18 april gepland. AV’56 zou de wedstrijd organiseren op verzoek van de Atletiekunie-wedstrijdleiding.

** De gemeente Goes haalt met betrekking tot de toegankelijkheid van sportpark Het Schenge de teugels verder aan. Het sportpark wordt nu compleet afgesloten, d.w.z. tot verboden gebied verklaard. Die maatregel wordt genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Het sportpark in Goes is normaal gesproken openbaar gebied. Los van de accommodaties van de clubs zijn op het park ook voorzieningen voor algemeen gebruik. De gemeente wil het publiek daar weghouden.

 

FOTO: Oosterscheldeloop van 2019. Er komt geen versie 2020 (Foto: Patrick van Iersel).

 

Share this post