Toen ik 19 jaar geleden aan het sterfbed zat van een goede vriend van onze familie, veranderde er wat in mijn leven.

Negen jaar later overleed mijn favoriete en geliefde peetoom, ome Jo, aan de gevolgen van kanker. Ook hij stond midden in het leven en werd zomaar van ons afgepakt.

Ik besefte dat er voor niemand garanties zijn voor een lang en onbezorgd leven. Inmiddels was ik vanuit Brabant naar Zeeland verhuisd en kwam ik in aanraking met het prachtige evenement Ride for the Roses.

Als fotograaf was het voor mij een groot voorrecht om dit evenement als vrijwilliger vast te leggen. Op deze manier kon ik voor mijn gevoel iets terugdoen voor alle mensen die leden aan kanker.


Bij ‘The Rose’ houd ik het niet droog

Als je ooit aanwezig bent geweest bij de Delta Ride for the Roses herinner je je onze eigen Patricia Foort wel, die het prachtige lied “The Rose” voor de start van de Ride zingt. Zij krijgt het voor elkaar om duizenden mensen emotioneel te verbinden.

Bij geen enkele editie heb ik het droog gehouden en bij het uitbrengen van de eerste noot denk ik altijd aan ome Jo en al onze overleden familieleden en vrienden.


Covid-19 verhindert de inzamelingen

Alle evenementen die deze zomer zouden plaatsvinden om geld op te halen voor kankerbestrijding, zijn vanwege het coronavirus uitgesteld of afgelast. Duizenden sportievelingen kunnen niet wandelen, fietsen, hardlopen of zwemmen.

Om hen en kankerpatiënten een hart onder de riem te steken, organiseert KWF Kankerbestrijding de ‘KWF Thuismarathon’. Eddie Bogaert, ex-voorzitter van de Delta Ride for the Roses, nam contact met me op met de vraag, of ik mee wilde doen in het team Zeeland in Actie.

Mijn oom Martin Slingenberg -ook teammember- trok me uiteindelijk over de streep. Ik zou niet alleen doneren, nee, ik wilde graag zelf ook een actie opstarten.  


Rondje Grevelingen rennen

Vorig jaar deed ik samen met mijn hardloopmaatje Martijn de Vries van Runderground het rondje Veerse Meer, en een paar weken later volgde (met onze eigen AV’56’ers Leonie Ton en Frank Houweling) het rondje Oosterschelde.

Al snel kwam daarna de vraag wat wordt de volgende uitdaging? Nou, dat werd het rondje Grevelingen! Enig speurwerk leverde op dat deze ronde minimaal 71 kilometer is. Het leek me een mooie uitdaging voor de KWF-thuismarathon. Na wat ge-app met Martijn de Vries werden plannen gesmeed.


Nota bene op mijn trouwdag…

Details ga ik nog niet verklappen, maar de bedoeling is om aanstaande zaterdag 27 juni (nota bene onze trouwdag) vanaf de slikken van Flakkee in de richting van Schouwen-Duiveland te rennen. Na een refill halverwege gaat de tocht weer verder via Bruinisse terug naar de start. 

Met onze tocht willen we zoveel mogelijk euro’s ophalen voor KWF-kankerbestrijding. Je kan sponsoren door geld te doneren als je op de volgende link klikt: https://acties.kwf.nl/fundraisers/patrickiersel/kwf-thuismarathon, maar nog beter is het om zelf je eigen actie op te starten!

Rest mij nog, jullie bij voorbaat te bedanken voor jullie aandacht. Ik hoop op veel support. Support die onze kankerpatiënten hard kunnen gebruiken!

Patrick van Iersel,

marathonloper AV’56

 

 patrick_kwf_2020.jpg

FOTO: Patrick gaat welgemoed op pad voor de 71 km rond de Grevelingen. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post