Opnieuw staat een AV’56-lid prominent in de krant. Eerder deze week was het trainer Adrie Mathijssen, nu ons hardloop-lid Patrick van Iersel.

Aanleiding voor het grote interview (bijna 2 pagina’s breed) in de PZC van zaterdag 12 november is de marathon van Eindhoven, die hij onlangs liep voor zijn AV’56-loopmaatje Paola van Gilst. Ze werd door kanker getroffen. Patrick deed rondom de Eindhoven-marathon een crowdfundingsactie die veel opbracht voor het KWF.

Zelf werd hij vorig jaar getroffen door longcovid, maar in zijn beleving werd Paola zwaarder getroffen. Daarom droeg hij zijn Eindhoven-marathon aan haar op. Zijn relaas was eerder al te lezen op onze site.

Eén ding is jammer: de naam van AV’56 wordt in het PZC-artikel niet één keer genoemd, terwijl Patrick en Paola elkaar toch bij onze vereniging leerden kennen en samen optrokken.

Het artikel is hier te lezen: https://www.pzc.nl/sport-in-zeeland/goesenaar-rent-marathon-voor-ernstig-zieke-loopvriendin-paola-zij-heeft-mij-geleerd-te-knokken~ae12aaaea

 

patrick_pzc_2022.jpg

FOTO: Het anderhalve pagina brede artikel in de PZC. (Foto: AV’56).

Share this post