In het Pinksterweekend zijn ruim vijfduizend deelnemers, verdeeld over maar liefst 216 teams, actief in de tweeëndertigste editie van de Roparun. De Roparun is een estafetteloop met als startplaats vliegveld Twente en een gezamenlijke finish in Rotterdam.

De teams leveren een sportieve prestatie om geld in te zamelen geld voor palliatieve zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.


Binnengeslopen

De Roparun is ook óns leven binnengeslopen. Het begon ermee dat ik op een dag thuiskwam en manlief met een serieus gezicht zei dat hij me iets wilde vragen. Hij had een berichtje ontvangen met de vraag of hij wil meedoen met de Roparun. Alvorens ja dan wel nee te zeggen, wilde hij dat met me overleggen.

Mijn jongste broer deed al enkele keren mee met een Rotterdams bedrijf en we stonden zodoende al eens op de Coolsingel om broer met zijn team te zien finishen. Dat was één groot feest!


Te weinig lopers

Dit jaar heeft Zeeland Refinery opnieuw een team dat meeloopt vanuit Twente en ze kwamen lopers tekort. “Doen”, zeg ik. Enkele voor ons bekende namen van AV’56’ers, zoals Marina Mol, Jasmijn van Dieren, Wim de Jonge, Carl Osinga en Jan Glerum, zitten ook in het Roparun-team. Teamcaptain Theo Smit is de man van ons loopmaatje Jacquelien Smit. Verder is de Zeeland Refinery niet helemaal onbekend voor ons, omdat mijn oudste broer er werkt.

René geeft aan Theo Smit door, dat hij graag wil meedoen. Er volgen een paar trainingen: óók ’s morgens vroeg. Er wordt gestart om vier uur bij het Fletcher Hotel Arnemuiden en het wisselen wordt geoefend. Op plaatsen waar de auto niet kan komen, is het run-bike-run.


Gemiddeld anderhalve marathon

Het Roparunteam bestaat uit acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon(!). De acht lopers zijn verdeeld over twee teams van elk vier lopers. Er is een wissel na elke kilometer. Beide teams lopen om en om: het ene team loopt, terwijl het andere rust. Behalve teamcaptains en de lopers zijn er ook fietsers, masseurs, navigators en cateraars. De groep van Zeeland Refinery bestaat uit meer dan 20 personen.

Op zaterdag 27 mei wordt er om 15.15 uur gestart op de evenementenlocatie van vliegveld Twente en daarna moet er ruim 560 kilometer gelopen worden. Aankomst op de Coolsingel is gepland op maandag 29 mei rond 17.00 uur. Het Pinksterweekend komt ineens heel dichtbij. Het Zeeland Refinery team heeft er zin in!

Wie wil doneren: kijk op www.roparun.nl/teams

De deelnemerslijst van het Zeeland Refineryteam:

   

TEAM LEADER

TEAM 1

 

 

 

 

NAAM

 

CHAUFFEUR

NAVIGATOR

FIETSER (2)

LOPER (4)

             

1

Gerrit Mendelts

   

X

   

2

Felix Piets

         

3

Jos Mulder

 

X

     

4

Jan Glerum

         

5

Kees-Jan Verstrate

       

X

6

René Nijsse

       

X

7

Wim de Jonge

       

X

8

Angique Cijsouw

       

 

9

Edwin van Helsland, A

X

       

10

Harry van Helsland

     

X

 

11

Dennis Cijsouw

         

12

Carl Osinga

       

X

13

Marina Mol

         

14

Jasmijn van Dieren

         

15

Frank Boerebach

         

16

Karin Schot

         

17

Theo Smit

X

       

18

Dirk Schot

     

X

 

19

Jan Mol

         

20

Jort Glerum

         

21

Johan Vuijk, catering, busje rijden enz

       
             
 

Ophalen in Rotterdam:

         
 

Chris Mol

         
 

Onno van Dieren

         


Groeten,

Gisela Nijsse

 

 roparun_gisela_2023.jpg

FOTO: Gezamenlijk ontbijt na de training. met start om 4 uur in de ochtend… (Foto: Roparun-team Zeeland Refinery).

Share this post