Ons lid Ramon Zoeteweij uit ’s-Heerenhoek is de eindwinnaar geworden van de AV’56 Kerstquiz. Hij beantwoordde alle vragen goed, alsook de twee shoot-out-vragen. Hij wint de prijs van 25 euro.

Medio december publiceerden we op onze site een quiz van veertien vragen, waarvan de antwoorden allemaal te vinden waren op deze site. De bedoeling was vooral, dat de deelnemers wat nader kennis zouden maken met de navigatie op de site en met de geweldige hoeveelheid AV’56-informatie die er te vinden is.

De leden van de vereniging hadden rondom kerst en nieuwjaar kennelijk veel andere dingen te doen, want het aantal inzendingen was niet overweldigend. De meeste deelnemers vonden de correcte antwoorden wel op de site, maar een van de twee schiftingsvragen leverde problemen op.

De vraag was: “Hoeveel deelnemende landen waren er op de Olympische Zomerspelen van 2000 in Sydney? (Volgens de officiële statistieken van NOC*NSF)”. Veel deelnemers zochten het antwoord kennelijk op Wikipedia en vonden daar het getal 199. Echter, de NOC*NSF-site vermeldt duidelijk het getal 200. En dat aantal zochten we.

De reden van dat verschil hebben we even aan NOC*NSF voorgelegd. Het antwoord: “Oost-Timor deed mee onder eigen vlag, maar was op dat moment nog geen lid van het IOC”. Hoe dan ook: het aantal deelnemende landen was dus 200. Ramon vermeldde dat correct.

Enkele deelnemers vermeldden beide aantallen (met bron). Ook dat hebben we goed gerekend. Ramon kwam echter bij loting als winnaar uit de bus. Van harte gelukgewenst!

 

Share this post