Eind juni organiseerde AV’56 (na een initiatief van Jan Roose) een uurloop op de baan. De uurloop was ondanks een paar tegenslagen toch een succes, maar het maximum van 50 deelnemers werd niet gehaald.

Zodoende is Jan blijven zitten met een hele partij aandenkens in de vorm van een flesopener met speciale opdruk. Zonde om weg te gooien. Daarom verzon hij het volgende: het ‘Uur van Goes’ krijgt deze maand een alternatieve versie. Het wordt een recreatieve loop van 1 uur + ronde afmaken. Wellicht komen er twee versies achteraan.

Waar en wanneer?

Op zondag 25 september 14.00 uur wordt in het Bos van de Toekomst (ook genoemd het Abbekindersebos) tussen Kloetinge en Kapelle de eerste recreatieve uurloop gehouden. Een ronde van ongeveer 1300 meter. Een laatste test voor de Kustmarathon misschien?

Als de openers daarna nog niet op zijn en/of er voldoende belangstelling is, volgen er meer: zaterdag 22 oktober 14.00 uur in park langs Elvis Presleylaan, een ronde van ongeveer 1200 meter. En eventueel daarna nog: zaterdag 4 december 14.00 uur in het park Goes–Zuid langs de Eikenlaan, een ronde van ongeveer 1100 meter.

 
Wie kan er meedoen?

In principe kan iedereen meedoen. Je kunt het uur solo lopen, maar ook als duo of trio. Bij de duo’s of trio’s wissel je elkaar in principe elke ronde af, maar een sterkere loper mag ook 2 rondjes achter elkaar lopen. Zo kan een vader of moeder bijvoorbeeld een team vormen met 2 kinderen of een trainer met 2 pupillen. Maar andere samenstellingen kunnen uiteraard ook.

Deelname is elke keer gratis. Iedereen krijgt een flesopener cadeau en de snelsten een cake. Van elke loop wordt een soort uitslag gemaakt, d.w.z. van iedereen het aantal gelopen ronden.


Inschrijven

Je kunt t/m 23 september inschrijven via jacroose@hetnet.nl met vermelding van (in ieder geval) je naam, club of woonplaats. Verder of je solo, als duo of als trio meedoet en met wie je dan samenloopt. Je mag je duo of trio ook een naam geven: Flyers, Hoppers, Duvels, Speedies, Team Jansen, Pietersen, Klaassen of zoiets.

Voor 24 september krijg je alle details per mail. Afhankelijk van bepaalde factoren kan de loop verschoven worden van zondag 25 naar naar zaterdag 24 september, maar dat wordt tijdig gecommuniceerd.

“Een echte AV’56-uurloop op baan of weg komt er dan volgend jaar weer, hoop ik”, aldus organisator/initiatiefnemer Jan Roose.

 

Share this post