Eindelijk was het afgelopen weekend zover: de échte RopaRun! (Eerder werd een digitale run gehouden). Dit jaar bleef de RopaRun in Nederland in plaats van dat we naar Frankrijk of Duitsland gingen om te starten. De route was een rondje Limburg en een klein stukje Brabant (tot aan Eindhoven).

Om 10:50 uur zijn we van start gegaan; op het startterrein was het redelijk rustig maar de sfeer zat er goed in! Als team hadden wij ervoor gekozen om de 300 km te verdelen in etappes van 50 km.

Zelf mocht ik de RopaRun beginnen met 50 km rust, we hadden genoeg tijd om naar het wisselpunt te gaan en andere teams aan te moedigen. Zover bekend waren er geen andere AV’56-lopers als deelnemers.

Het weer is heel erg meegevallen in Limburg, de lopers van de kustmarathon hadden het een stuk minder goed. ’s Nachts was het zelfs nog 19 graden!

Onderweg was het rustig, er waren minder teams dan anders en de route werd in twee richtingen gelopen. Wel waren er onderweg punten waar extra sfeer was, zo mochten we een rondje door het voetbalstadion van VVV en was er een doorkomst bij de Dela (de hoofdsponsor van de RopaRun).

De laatste 50 km gingen door de heuvels van Limburg; hier ging de route door leuke kleine dorpjes. Er zaten soms goede kuitenbijters in de route!

Het was anders dan anders, maar zeker een geslaagde editie en mooie stukken van Nederland gezien. 

Jasmijn van Dieren

 

jasmijn ropa 2021

Foto: De finish van Jasmijn na nog een grote regenbui in de laatste 3 km.

 

Share this post