ryor kerst 2021

‘Run Your Own Race’ wordt de komende twee weken weer actief. Liefhebbers van hardloop-wegwedstrijden kunnen hun hart ophalen aan het virtuele wedstrijdelement van RYOR. Er komt een Kerstwedstrijd aan en een Oliebollenwedstrijd.

Het concept is bekend van eerdere wegwedstrijden en crossen die, vorig jaar en dit jaar, onder de vlag van RYOR werden gehouden. De systematiek is ook nu: je loopt een wedstrijd over een aangegeven parcours, samen met maximaal één loopmaatje, op onderling anderhalve meter afstand. Zo voldoe je aan de coronarichtlijnen van de overheid.

Je klokt zelf je tijd en uploadt het resultaat, al dan niet voorzien van een link, naar Strava. Je kunt ook een foto van je horloge als bewijs sturen naar de website van Run Your Own Race (zie hieronder). Binnen een tijdsbestek van twee dagen mag je zelf bepalen, wanneer je de afstand loopt.

De Kerstloop vindt plaats in en rond Nisse, op het parcours waar in maart een etappe van de zgn. Ronde van Zeeland werd gehouden. Er mag gelopen worden op 25 of 26 december. Ongeveer een week later is de beurt aan de virtuele Oliebollenloop, die (op het bekende parcours) gelopen kan worden op 31 december of 1 januari. Hier is maar één afstand: een 10 km.

Het concept RYOR is van de AV’56’ers Jan Roose en Jos den Hollander. Intussen doet Jan het wat rustiger aan met de organisatie van wedstrijden, maar op de achtergrond is hij nog wel aanwezig.

Alle informatie over deze twee virtuele wegwedstrijden is te vinden onder de rubriek ‘Kalender’ op de site www.runyourownrace.nl.

 

Share this post