Omdat de Onderlinge Testlopen van eind vorig jaar heel goed bevallen zijn, organiseert onze Wedstrijd- en Trimcommissie (WTC) opnieuw een trainingsloop voor eigen leden. Ook voor 27+’ers! Er is keus uit twee afstanden: 5 en 10 km.

De tijdloop gaat eerst over de weg (fietspad) richting Wilhelminadorp. De rest van het parcours houdt het midden tussen de Oliebollenloop en de Sasloop. Zullen ‘m daarom maar ‘Wilhelminaloop’ noemen?

Noteer de datum in je agenda: dinsdag 20 april vanaf 19.00 uur. Er wordt gestart in groepjes van twee, met als uitgangspunt dat men ‘aan elkaar gewaagd’ is qua snelheid. Start (en finish) op de baan, waarbij men eerst ¾ van de baan aflegt en dan ‘naar buiten’ gaat. De 5 km-lopers vertrekken als eersten. Elke 30 sec. is er een start.

Over het parcours van de 10 km kunnen we kort zijn: het gaat met een grote noordelijke boog om Wilhelminadorp heen; de route komt overeen met het tracé van de Oliebollenloop. Dus: naar de Oosterschelde, stukje door de polder, en terug langs het kanaal.

Het 5km-parcours wijkt enigszins af van andere jaren. Vanaf de kruising Rondweg-Langeweg gaan we niet rechtsaf het dorp in, maar lopen we met de bocht mee in westelijke richting. Vlak na de kruising met de Oude Veerweg staat op het fietspad (op 2.5 km) een keerpunt.

Wellicht ten overvloede: de gebruikelijke hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus zijn uiteraard van kracht.

Inschrijven via deze link.

Het parcours kun je hieronder zien, en ook onder deze link: https://afstandmeten.nl/index.php?id=2783073

 

wiltestloop parcours 2021

Share this post