Het gebeurt niet vaak, dat een AV’56-lid of -ex-lid wereldkampioen wordt. Enkele jaren geleden presteerde Shirin van Anrooij dat. In het weekend van 4/5 februari jl. deed ze dat opnieuw. Van harte gelukgewenst!

In 2020 werd Shirin wereldkampioen veldrijden bij de juniores. Dat was in Zwitserland. De Kapelse was toen nog lid van AV’56. Later is ze zich gaan toeleggen op het wielrennen (verscheidene disciplines) en trok ze zich terug als lid van onze vereniging.

Ze is intussen professioneel wielrenster en mocht bij het WK veldrijden in Hoogerheide (naar keuze) meedoen bij de elites (volwassenen), maar ook nog bij de beloftes (tot 23 jaar). Ze koos uiteindelijk voor de beloftes. En niet zonder succes: ze ging vanaf start op kop, gaf die leiding niet meer uit handen en won ten slotte onbedreigd. Ze werd bij aankomst omstandig geknuffeld door haar naasten.

Het was die zondag overigens dubbel feest, want de sympathieke renster was ook nog jarig.

Shirin is onder de wielrensters een multi-talent. In 2019 werd ze Nederlands en Europees kampioen tijdrijden. Op het WK tijdrijden werd ze 2e. In 2022 werd ze bij het WK veldrijden 2e. In dat jaar werd ze bij de U23 ook Europees kampioen tijdrijden en wegwedstrijd.

De succesvolle renster is de jongste dochter van onze voormalig penningmeester John van Anrooij. Haar vader en moeder en haar zus Lindy waren actief lid van AV’56. Haar broer Franklin is dat nóg.

We wensen de hele familie veel geluk met deze prestatie van Shirin!

 

shirin_wk_2023.jpg

FOTO: Shirin op archieffoto.

 

Share this post