Na de recreatieve uurlopen in september en oktober volgt er dit jaar nog één. Als datum is zaterdag 3 december geprikt, aanvang 14.00 uur. En uiteraard is als naam ‘Sinterklaasloop’ gekozen. De organisatie is in handen van Jan Roose.

Er wordt gelopen op een parcours van 1400 meter lengte, in het park achter de atletiekbaan en over de Oude Zeedijk. Start en finish zijn naast de hondenrenbaan. Het parcours is geheel verhard. In de ronde zit wel een klim en een afdaling.

Jan ter verduidelijking: “We lopen een uur en daarna maak je de ronde af. Ik tel de rondjes en de loper (v/m) met de meeste ronden is de winnaar. Bij een gelijk aantal ronden kijken we naar de aankomst”.


Wie kan er meedoen?

In principe kan iedereen meedoen. Je kunt het uur solo lopen, maar ook als duo of trio. Bij de duo’s of trio’s wissel je elkaar normaal gezien elke ronde af, maar een sterkere loper mag ook 2 rondjes achter elkaar lopen. Zo kan een vader of moeder bijvoorbeeld een team vormen met 2 kinderen of een trainer met 2 pupillen, maar andere samenstellingen kunnen uiteraard ook.

De deelname is gratis. Iedereen krijgt na afloop een chocoladeletter en/of een flesopener. Voor de snelsten (vrouw, man, team) is er een extra prijs: een banketstaaf. Van de loop wordt een soort uitslag gemaakt, d.w.z. van iedereen het aantal gelopen ronden. Verder is er een verloting op startnummer.


Inschrijven

Je kunt t/m donderdag 1 december inschrijven via jacroose@hetnet.nl, met vermelding van (in ieder geval) je naam, club of woonplaats. Verder: of je solo, als duo of als trio meedoet, en met wie je dan samenloopt. Uiterlijk vrijdag 2 december krijg je een bevestigingsmail met alle details.           

 

FOTO: Gemoedelijke sfeer bij de tweede uurloop uit de serie, ditmaal in het Elvis Presleypark in Goes-Zuid. (Foto: AV’56).

 

Share this post