Dit jaar komt er in Heinkenszand vrijwel zeker weer een Stelleplascross. De plannen zijn in een vergevorderd stadium.

Vorig jaar haalde organisator Jan Roose de drie traditionele crossen van zijn organisatie (JARO-crossen) van de agenda. De reden daarvan was een combinatie van privéomstandigheden en een overvolle atletiekagenda.

Als voorlopige datum voor deze 7e Stelleplascross is zaterdag 27 oktober geprikt. Het is dus zo’n beetje de opening van het veldloopseizoen 2018-2019. De afstand is 5 à 6 km. Voor de jeugd t/m 13 jaar is er een cross van ca. 1200 meter. JARO-crossen komt met nadere informatie als alle formaliteiten geregeld zijn.


Ook veldloop-estafette

Dit jaar komt er ook nog een vervolg op de veldloop-estafette, zoals die in het verleden een paar keer rond de Stelleplas is georganiseerd. Teams van drie lopers ‘doen’ dan een afstand van ca. 6 km, met aflossing.

De datum is voorlopig zondag 9 december. Plaats van handeling wordt echter niet de Stelleplas, maar het park Goes-Zuid, naast de Van Hertumweg. Wijkgebouw De Pit dient als secretariaat. Er wordt een parcours uitgezet van 1 km, afwisselend over asfalt en onverharde stroken.

Verder zit die dag in het programma nog een jeugdloop over 1 km en een promotieloop over 3 km. De datum is voorlopig: ze hangt af van de beschikbaar van medewerkers en accommodatie.

Voorts staat de cross in het Kapelse bos ook weer op de agenda. Die wordt gehouden in februari 2019.

** Op korte termijn is er in Kapelle ook weer een statenloop ter gelegenheid van de Kapelse Dag, op vrijdag 24 augustus, onder de naam 9e Fysio Kapelleloop. Afstand: 5 km. Informatie: klik hier.

 

stelleplas_2018.jpg

FOTO: De start van de Stelleplascross 2016. We zien veel AV’ers! (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post