Natuurlijk was het een sympathiek gebaar van het bestuur om een deel van de contributie over het eerste en tweede kwartaal terug te willen geven. Dit vanwege het feit, dat er geen trainingen worden gegeven en het clubgebouw gesloten is.

Maar de reactie van veel leden op dit aanbod was minstens zo sympathiek. Na het mailtje van 20 maart jl. lieten ze aan penningmeester John van Anrooij weten, dat hij hun contributie niet hoefde terug te storten.

Hij kreeg o.a. de volgende reacties op deze mail:

  • ”Ook voor de vereniging lopen de kosten door. Dus ik hoef geen restitutie”.
  • “Wij zijn lid in goede, maar ook in slechte tijden”.
  • “We hebben waardering voor jullie zorgvuldige aanpak. Zie het maar als steun voor de vereniging in deze moeilijke tijd”.
  • “Een mooi gebaar van de vereniging, maar voor ons hoeft het niet, hoor. Dit is overmacht”.

Onze penningmeester is uiteraard zeer gestreeld door die opbeurende reacties. 

Zoals eerder beschreven, moet de algemene ledenvergadering (ALV) nog goedkeuring geven voor de deze restitutie. Die ALV zou 27 maart gehouden worden, maar moest afgelast worden.

Hoe de restitutie zal plaatsvinden is nog niet bekend. Indien een deel van de leden wel restitutie wensen en een ander deel niet, zal het nog een hele klus worden om dit te effectueren. De betreffende facturen moeten dan immers handmatig worden aangepast. Dat geeft veel extra werk!

Enfin, er wordt nog nagedacht over een eenvoudige manier van teruggave.

 

 

Share this post