Onze looptrainer Jan de Wilde is vorige week begonnen aan een pelgrimage naar Santiago de Compostela. Op maandag 25 april vertrok hij wandelend vanuit zijn woonplaats Nisse. Over ruim drie maanden hoopt hij zijn einddoel te bereiken. Hij loopt in z’n eentje.

Een pelgrimstocht naar de wereldberoemde bedevaartsplaats in Noordwest-Spanje is altijd al een wens van Jan geweest. “Gewoon, vanwege de spirituele ervaring”. Toen hij vorig jaar met pensioen ging, wilde hij er definitief werk van maken. Echter, toen staken corona en een hernia een spaak in het wiel.

Intussen is corona goeddeels uitgewoed en de hernia ontwikkelde zich ook goed. “Ik heb er nu de tijd en de gezondheid voor. Het moet nu maar gebeuren”, dacht hij. Intussen is hij de Franse grens al gepasseerd. Hij moet in totaal 2400 km afleggen.

Jan draagt een rugzak van circa 10 kg. Daarin zitten de hoogstnoodzakelijke dingen. Slapen doet hij onderweg in zgn. pelgrimshotels (woningen van particulieren) of in een B&B. Voor noodgevallen zit er ook een tentje in zijn rugzak.

Zijn partner Annet zal hem gedurende zijn reis tweemaal achternareizen, en ook een weekje met hem mee wandelen.

De pelgrimage van Jan is te volgen op zijn Facebook-account.

Om de paar dagen zet hij daar een korte boodschap op. De gsm heeft hij wel bij zich, maar die wordt niet opgenomen. Contact zoeken heeft dus geen zin.

 

 

jan bedevaart 2022

FOTO: Jan aan het begin van zijn pelgrimstocht. (Privéfoto).

 

Share this post