De 20e Zakloop van afgelopen zondag 23 november kon bekeken worden door de vele toeschouwers. Maar ook televisiekijkend Zeeland kon de dag erna meegenieten. Omroep Zeeland zond toen een leuke sfeerreportage uit van de Zakloop.

De wedstrijd was bij de omroep tot Evenement van de Week gekozen. Dat betekende een aantal minuten uitzending over de wedstrijd an sich, maar ook een extra reportage op maandag, globaal tussen 17.15 en 17.30 uur. Dat item werd de hele avond om het uur herhaald.

De omroep had zondag maar liefst twee tv-ploegen afgevaardigd naar Nisse. Het ene team reed op de motor achter de halvemarathonlopers aan, teneinde die wedstrijd ‘hands on’ in beeld te brengen. Het tweede team filmde op en rond het dorpsplein van Nisse.

In korte interviewtjes kwamen de deelnemers (onder wie ook de kinderen!), de toeschouwers en de organisatoren aan het woord. Zo ontstond een vrij volledige en evenwichtige reportage, die een overzichtelijk beeld gaf van deze Zakloop. Er kwamen ook veel AV’56’ers in beeld.

De sfeerreportage is hieronder te bekijken, het wedstrijdverslag HIER.

https://www.omroepzeeland.nl/tv/programma/370059804/Evenement-van-de-week/aflevering/370207983/Zakloop-Nisse

 

FOTO: Een van de filmploegen van Omroep Zeeland in Nisse aan het werk. (Foto: Huib Boogert).

 

 

Share this post