Maar liefst twaalf leden van onze vereniging hebben zich aangemeld voor de nieuwe cursus Jurylid Algemeen. Afgelopen zaterdag 11 maart hadden ze hun eerste cursusdag, in de kantine.

De cursus bestaat uit vier dagdelen. Daarvan werden er zaterdag jl. twee afgewerkt. Afwisselend werden die dag theorie en praktijk behandeld, telkens drie kwartier. Later volgen nóg twee dagdelen.

Het praktijkdeel (zeg maar: het praktijkexamen) wordt afgenomen op zaterdag 25 maart tijdens de Onderlinge Oefenwedstrijden op de baan. Dan mogen de kandidaten laten zien, wat ze van de praktijklessen hebben opgestoken.


Uitzonderlijk grote groep

Het aantal van twaalf cursisten van uitsluitend AV’56 maakte jurycoördinator baan Wim Wouters zeer gelukkig: “Het is een uitzonderlijk grote groep. Dat komt niet vaak voor. Ik hoop dat in de komende maanden nóg meer kandidaten zich aanmelden. We kunnen op de baan immers altijd méér juryleden gebruiken”. (jucobaan@av56).

De cursus wordt verzorgd door de AtletiekUnie-opleiders Johnny Sinke en Tanja Huis in ’t Veld van Spado Bergen op Zoom. Na de huidige cursus komen ze graag ook terug voor een nieuwe groep kandidaten.

 

jury_cursus1_2023_copy.jpg

FOTO: De cursisten, de opleiders en de jurycoördinator als groep op de foto. Eén cursiste ontbreekt op de foto.

 

 jury_cursus2_2023_copy.jpg

FOTO: Theorieles in de kantine. (Foto’s: Huib Boogert)

 

jury_cursus3_2023.jpg

jury_cursus4_2023.jpg

FOTO'S: Praktijkles bij een van de hoogspringbakken. (Foto's: Wim Wouters)

Share this post