Aan het eind van het jaar hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de clubrecords uit te reiken. Alles keurig voorbereid en uitgezocht door Kees van den Pol in zijn functie Ranglijsten en records.

De prestatiebeker 2011 voor heren is voor Steven Nuytinck.

Steven Nuytinck verdient de beker voor zijn topprestatie op de 400m horden. Zijn beste tijd in 2011 was 54.05 sec. wat 878 punten opleverde. Ook op de 60m horden indoor (in 8.61 sec. ) met 825 punten en de 110m horden outdoor (in 15.36) met 811 punten werd de 800 puntengrens ruimschoots overschreden.

Deze prestaties heeft Steven kunnen neerzetten door al een aantal jaren zeer intensief en gemotiveerd met dit onderdeel bezig te zijn. Momenteel is Steven in Goes weinig of niet meer op de baan te zien tijdens de trainingsdagen, waar hij vele uren op heeft doorgebracht. 2 jaar geleden is hij, na het behalen van zijn VWO-diploma, verhuisd naar Arnhem. Aan de hogeschool te Nijmegen volgt hij de opleiding Sport, Gezondheid en Management.

Steven was alles behalve van plan met atletiek te stoppen. Omdat hij tijdens nationale wedstrijden en Nederlandse kampioenschappen een goede indruk had gemaakt bij de bondscoach (Marita van Zwol) op de horden onderdelen, kreeg hij de kans bij haar te gaan trainen op Papendal. Hij is dan ook in de buurt van Papendal gaan wonen. Velen kennen nog wel de aktie die Mies Bouwman gepresenteerd heeft om "Het Dorp" te bouwen voor lichamelijk gehandicapten. Deze appartementen voldoen nu niet meer voor deze mensen en worden nu bewoond door atleten die op Papendal hun trainingen volgen. Voor het komend seizoen is Steven weer heel serieus bezig. Want Steven zou Steven niet zijn wanneer hij niet de nodige min punten over het afgelopen jaar heeft. Waar het in het vorige seizoen niet goed liep is hij nu hard aan het werken.

 

De prestatiebeker 2011 voor de jeugd is voor Tommy Staal.

Toelichting van trainer Jan de Wilde:

Drie jaar geleden kwam er een klein mannetje naar me toe die lid van AV56 wilde worden, we wisten natuurlijk al dat hij heel hard kon lopen. En dat liet hij de afgelopen jaren dan ook vaak zien.

Het jaar 2011 begon voor Tommy met een blessure waardoor het als één van de mediale kandidaten helaas af moest melden voor de NK cross.

In het voorjaar kon hij de training weer rustig opbouwen, dit resulteerde dat hij boven verwachting snel vorderingen maakte. Het NK baan kwam nog iets te vroeg om een goede 3000m te lopen hij werd 6e in een tijd van 9.16min. De dag erna liep hij de 2000m steeple in 6.11min. en met die prestatie wordt hij Nederland kampioen en verpulverde hij het Zeeuws record. In juli was hij weer echt goed in vorm en liep de 3000m in 8.43min. een nieuw Zeeuws record en een week daarna liep hij de 5000m in 15.29 min. weer een Zeeuws record.

Als je ziet hoe hij in korte tijd trainen na zijn lange blessure zijn pr's verpulvert is zijn mentale weerbaarheid zeer groot en zit er nog veel rek in zijn prestaties. Hij was in het afgelopen jaar heel gevoelig voor blessures dat kwam o.a. doordat hij binnen één jaar meer dan 20cm is gegroeid. Als hij eenmaal is uitgegroeid en zijn spieren nog wat sterker zijn geworden kunnen we nog veel mooie prestaties van hem verwachten. Ik hoop dat zijn prestaties in het nieuwe jaar net zo snel zullen stijgen als dat hij dit jaar in lengte is gegroeid.

 

Clubrecorddiploma's.

De volgende atleten en atleetjes hebben hun clubrecorddiploma uitgereikt gekregen:

Tessa Schets, mini-pupil, voor hoogspringen

Mart Kapteijn, mini-pupil, eveneens voor hoogspringen

Thijs Jansen, pupil B, voor kogelstoten

Pelle Gelderblom, jongen D, voor 60 m horden indoor

Pelle Gelderblom, jongen C, voor polsstokhoogspringen indoor

Daan van Liere, jongen D, voor polsstokhoogspringen indoor bij de jongens C

Rinus Joosse, mannen 70, voor 1000 m, wat ook een Zeeuws Record is.

Tom van den Berg, was niet aanwezig en zal later het diploma krijgen als jongen B, eveneens voor polsstokhoogspringen indoor

 

De diploma's zijn geschreven door Jacqueline den Herder uit Biezelinge.

De prestatiebeker 2011 voor dames wordt niet uitgereikt door het ontbreken van topprestaties.

De aanmoedigingsbekers worden later uitgereikt.

Verder worden vrijwilligers die met hun activiteiten stoppen bedankt met een mooie exclusieve AV'56 pen. Door het jaar heen zijn er al diverse uitgereikt. Nu was het de beurt aan Theo Fokke en Marius Leendertse, allebei tientallen jaren actief met name in wedstrijdorganisatie als respectievelijk onder andere jury tijd en wedstrijdleider.

 

Namens het bestuur,

Huub Beelen

Share this post