In januari werden 2 indoorclubrecords gebroken. Op de D-spelen in Apeldoorn lukte het Brigitte de Geus om haar eigen net behaalde clubrecord op de 60 m horden bij de meisjes D te breken met bijna 0.3 sec tot een tijd van 9.83 sec. Een mooie sprong vooruit. Piet Verbeek liep in Dordrecht weer eens een 50 m bij de mannen 75, wat een recordtijd betekende van 9.55 sec. Beide prestaties zijn ook Zeeuwse records.

Op de weg werden in maart nog net 2 clubrecords gebroken. Bij de 20 van Alphen presteerde Heddie Nieuwdorp het om daar in de categorie mannen 60 het clubrecord 20 km op 1.19.49 uur te brengen. Op de laatste dag dat er nog wedstrijden waren liep Boris de Bruijn bij de City-Pier-Cityloop bij de mannen 35 een nieuw clubrecord op de halve marathon in 1.10.54 uur. Het record van Heddie is ook een Zeeuws record.

Het was de bedoeling om de bijbehorende recorddiploma's bij de Onderlinge Oefenwedstrijden uit te delen, maar helaas zal dit op een later tijdstip moeten gebeuren. We zoeken nog een gunstige gelegenheid in een wat gunstiger atletiekklimaat. In ieder geval zijn deze records in de boeken genoteerd en kunnen we de recordhouders feliciteren met de mooie prestaties.

Kees van den Pol

Share this post