Ons voormalig lid Shirin van Anrooij is afgelopen weekend Europees kampioen geworden bij het veldrijden voor dames beloftes. Ze zet daarmee een kroon op haar werk van de afgelopen weken, waarin ze (o.m. in de wereldbekerwedstrijden bij de elites) al zéér goed presteerde.

Shirin voelde daarom al een beetje aankomen, dat er op korte termijn wel eens een topprestatie in kon zitten. Dat gebeurde afgelopen weekend in Drente, op de VAM-berg, uitgerekend in eigen land. Op het parcours ontspon zich een spannende race tussen Shirin en haar concurrente Puck Pieterse. De dames gaven elkaar weinig toe.

De beslissing in de EK-race viel op de modderige delen van het parcours. Shirin kwam daar goed doorheen, maar haar concurrente ging er onderuit en moest zelfs een nieuwe fiets laten aanrukken. Dat kostte veel tijd. De achterstand op Shirin werd niet meer ingelopen. De voorsprong op de finishlijn was 17 seconden.

Shirin werd vorig jaar al derde bij het EK veldrijden voor juniores. Bij het NK en WK pakte ze toen goud. Dit jaar komt ze een niveautje hoger in actie: bij de beloftes. Daardoor krijgt haar EK-titel nóg meer glans.

Shirin is voormalig lid bij AV’56. Ze is een van de dochters van onze penningmeester. Ze legt zich tegenwoordig toe op het wielrennen in al zijn onderdelen. Ze rijdt bij het Baloise Trek Lions-team, waar ze een pupil is van meervoudig wereldkampioen veldrijden, de Vlaming Sven Nys

 

shirin ek jun 2021

 

FOTO: Shirin hier in actie op het WK veldrijden voor juniores, vorig jaar in Zwitserland. Ze reed er naar de eerste plaats.  (Foto genomen van directe Sporza-tv-uitzending).

 

Share this post