Op vrijdagavond 15 september wordt in en rond de binnenstad de traditionele WEA Stadsloop gehouden. Het populaire hardloopevenement over 8 km is toe aan zijn 22e editie.

Wedstrijdlopers en recreatieve lopers kunnen weer hun krachten meten op het traditionele parcours door de binnenstad en over de Oostwal. Het rondje van 2 km moet viermaal gelopen worden. De start is om 19.15 uur voor de ingang van de Grote Kerk.

Voor deelnemers is de WEA Stadsloop altijd weer een ‘monumentale’ belevenis: hardlopen over de markt, over de kade, door smalle straatjes, over de historische wallen en door helverlichte winkelstraten. De loop geldt als ‘uitdagend en afwisselend’.  

De toeschouwers kunnen het verloop van het sportieve evenement gemakkelijk volgen op elk punt langs de route. De publieke belangstelling groeide de afgelopen jaren mee met het aantal deelnemers.


Oorspronkelijk alleen voor bedrijventeams

Van oudsher is de WEA Stadsloop eigenlijk bedoeld voor bedrijventeams van vier personen. Er worden slechts dames- óf herenteams ingeschreven. De vier deelnemers/deelneemsters tellen allen mee voor het ploegenklassement. Ze moeten dus alle vier finishen. De afzonderlijke leden van de bedrijventeams tellen óók mee in het individuele eindklassement.

Daarnaast kan er door belangstellende lopers uiteraard ook individueel worden ingeschreven. Er wordt niet met leeftijdscategorieën gewerkt.

Meer info en een inschrijfmenu staan op de site: www.av56.nl/wedstrijden. Inschrijven op het laatste moment kan desnoods ook: op het secretariaat (in het WEA-kantoor) tot een halfuur vóór de wedstrijd. ‘Kleedlokaal’ is de Grote Kerk.

De organisatie van de WEA Stadsloop is in handen van atletiekvereniging AV’56, WEA Accountants en Adviseurs en diverse cosponsors.


Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is na afloop in de Grote Kerk, om circa 21.00 uur. Er zijn prijzen voor de eerste drie finishers in de volgende klassen: team heren, team dames, heren individueel, dames individueel.  

Onder de deelnemers die daar aanwezig zijn, worden aantrekkelijke prijzen verloot op het startnummer. De hoofdprijs is een arrangement in een bungalowpark van Roompot Vakanties. Er zijn ook cadeaubonnen van Restaurant Le Beau en van Lopers Company Goes.

De verlote prijzen dienen ter plekke in de kerk in ontvangst genomen te worden. Dus: als een gewonnen prijs niet wordt afgehaald, wordt een nieuw startnummer getrokken. Zo zijn de sommige deelnemers de afgelopen jaren prachtige prijzen misgelopen. Blijven tot de prijsuitreiking loont dus zeker!

 

FOTO: Start van een eerdere  WEA Stadsloop (Foto: AV’56).

 

 

Share this post