Hardlooptrainer Jan de Wilde (65) heeft tijdens zijn laatste dinsdagavondtraining (22 november) een warm en sportief afscheid gekregen van de leden. Hij kreeg enkele korte toespraken te horen en hij werd bedolven onder de cadeautjes. Jan was 25 jaar trainer op de dinsdagavond.

De afscheidstraining begon met een kort woord van voorzitter Cees-Jan Berman, die een Ren-je-rot-achtig spel had bedacht om te voorkomen, dat de ruim zeventig aanwezige leden tijdens de afscheidsplechtigheid koude spieren zouden krijgen.

Aan de hand van vragen over Jan’s atletiekcarrière konden de atleten (bij een goed antwoord) pepernoten verzamelen. Wie op het eind de meeste pepernoten had verzameld, was de winnaar. Het werd uiteindelijk Acronius Kramer.

Jeugdtrainer Bezuayehu Petersen bedankte Jan voor de steun en de toegankelijkheid voor jongere trainers. “Als we het even niet meer wisten, konden we altijd bij je terecht. Je adviezen hadden vaak als strekking dat een trainer moet uitgaan van zijn/haar eigen kracht. En ook dat er balans moet zijn tussen je sportieve carrière en je dagelijks leven”. Als origineel geschenk bood hij een houtwerk aan met een toepasselijke tekst.


Bierpakket

Namens het bestuur én namens de leden boden secretaris Helma Meeuwse en penningmeester Ko van Damme een heerlijk bierpakket aan. Wat de royale afscheids-inzamelingsactie verder opbracht, werd in de vorm van een enveloppe met inhoud aan Jan overhandigd. Ook waren er bloemen voor thuis.

In zijn afscheidswoord legde Jan nog eens uit, dat hij 25 jaar lang met veel plezier trainingen heeft gegeven aan de hardlopende atleten, maar dat hij rondom zijn 65e jaar wel eens wat anders wilde. Zo gaat hij o.m. meer aandacht besteden aan zijn praktijk als ademcoach.

Hij beloofde dat zijn verbondenheid met AV’56 zal blijven. Zo blijft hij de Heuveltrainingen op zondagen doen (bij toerbeurt met anderen) en blijft hij atleten begeleiden via Pro Running. Ook blijft hij praktijkbegeleider voor een aantal leden die aan de trainerscursus beginnen.

 

 jan_afscheid2_2022.jpg

FOTO: Het Ren-je-rot-spel met de pepernootjes.

 

jan_afscheid5_2022.jpg

FOTO: Bezuayehu Petersen bedankt Jan voor de morele steun aan het trainerskorps.

 

jan_afscheid3_2022.jpg

FOTO: Penningmeester Ko van Damme overhandigt een bierpakket plus enveloppe met inhoud.

 

jan_afscheid4_2022.jpg

FOTO: Secretaris Helma Meeuwse biedt bloemen aan.

 

jan_afscheid1_2022.jpg

FOTO: Jan (links) voorop bij de dinsdagavond-groepen. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post