Opnieuw ‘scoort’ een AV’56-lid twee volle pagina’s in de PZC. Die eer viel op zaterdag 18 juni te beurt aan René Nijsse. Hij is orgelbouwer in Oud-Sabbinge en vertelt in de PZC-zaterdagbijlage ‘Z’ uitgebreid over zijn vak, in de serie ‘zeldzame beroepen’.

Vorige maand werd óók al op twee naast elkaar liggende pagina’s aandacht besteed aan een lid van AV’56. Toen was dat Acronius Kramer, die rond Koningsdag een koninklijke onderscheiding kreeg. In het bewuste artikel vertelde hij toen over zijn vrijwilligerswerk in diverse segmenten van de samenleving, ook over AV’56.

Orgelbouwer en -restaurateur René vertelt uitgebreid over zijn werkzaamheden, in het bedrijf dat zijn vader in 1947 begon. Renés specialistische arbeid voert hem door heel Europa. Vaak probeert hij een restauratiewerk ter plekke te combineren met een hardloopwedstrijd. Zijn vrouw gaat geregeld mee.

AV’56 komt in het artikel niet aan de orde. Wél staat in de colofon vermeld, dat René (61) en zijn vrouw Gisela (61) graag samen hardlopen, en dat ze al vijf keer meededen aan de Kustmarathon.

https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/rene-nijsse-is-de-enige-orgelbouwer-van-zeeland-een-kerkorgel-moet-vrolijk-klinken~a08b4da2/

 

rene krant 2022

AFBEELDING: Het twee pagina’s brede artikel over René.

 

Share this post