Op de algemene ledenvergadering van 17 maart zijn de aanwezige leden akkoord gegaan met het erelidmaatschap van Lenie Polfliet-Zuijdweg. Verder werden drie leden van verdienste benoemd.

De AV’56-commissie Toekenning Onderscheidingen (Anneke Pieters en Koos Oggel) liet tijdens de ledenvergadering weten, dat zo veel benoemingen tegelijkertijd niet gebruikelijk zijn, maar toch ook weer niet verrassend: “Tijdens corona heeft het toekennen van onderscheidingen stilgelegen. We zijn nu bezig met een inhaalslag”, aldus Koos.


Erelid

Het nieuwe erelid Lenie Polfliet is sinds mensenheugenis een drijvende kracht binnen de vereniging. Ze kreeg in 1978 als eerste de Familie De Munckbeker uitgereikt. In 1997 werd ze benoemd tot lid van verdienste. Tot 2020 bleef ze de enige met deze onderscheiding. Enkele jaren geleden kreeg ze een koninklijke onderscheiding.

Lenie is al sinds 1968 lid van AV’56. Een jaar later maakte ze al deel uit van de toenmalige Technische Commissie. Korte tijd later werd ze ook bestuurslid. Samen met haar man Jean (†) was ze vele jaren verantwoordelijk voor het stencilen en verspreiden van het clubblad. Tot op de dag van vandaag is ze recreatielid bij de vereniging. Op zaterdag bij de trimgroep, op woensdag bij de nordic walking groep.

In haar bestuursperiode deed ze ook het tijdrovende Wedstrijdsecretariaat Thuis. Al het werk moest handmatig geschieden. Ook maakte ze jarenlang deel uit van de leiding van de overbekende Koebelkampen.


Leden van verdienste

De drie nieuwe leden van verdienste zijn Wilko de Vos, Hannie de Jager en Jan de Wilde. Ze werden allen voorgedragen door de Commissie Toekenning Onderscheidingen (Anneke Pieters en Koos Oggel). Ook hier ging de ledenvergadering unaniem akkoord.

Wilko de Vos kreeg de eervolle benoeming vooral vanwege zijn werk in de WTC. Hij is daarvan al meer dan dertig jaar lid. Hij voert zijn functie van penningmeester van de WTC voorbeeldig uit. Bovendien is hij al die tijd op hoog niveau actief als sporter (hardlopen).

Hannie de Jager-Hage heeft zich in de afgelopen dertig jaar op velerlei terreinen verdienstelijk gemaakt voor de vereniging. Ze was actief op de baan en op de weg. Ze deed ook triatlons. Daarnaast deed ze in wedstrijdverband aan zwemmen en fietsen.

Enkele van haar loopprestaties staan nog altijd in de recordboeken. Het Zeeuws uurrecord is na dertig jaar nog nooit verbroken, ook al kwam Monique Verschuure vorig jaar juni héél dichtbij. Ook het clubrecord op de 10 km (uit 1999) staat nog altijd.

Een blijvend ‘monument’ van Hannies AV’56-activiteiten is de Oosterscheldeloop. Ze was de initiatiefnemer ervan. De loop wordt dit jaar voor de 15e maal gehouden. Verder was Hannie lange tijd beheerder van het Wedstrijdsecretariaat Uit, lid van de WTC en jurylid.

Het was in 1988 dat Jan de Wilde van het voetbal overstapte naar de atletiek. Voetbal was voor hem té blessuregevoelig. Vreemd genoeg ging het hardlopen bij AV’56 juist heel goed. In de loop der jaren werd Jan trainer bij de dinsdagavond-loopgroepen. Ook buiten de vereniging begeleidt hij hardloop-atleten, vooral op weg naar de Kustmarathon. Sinds zijn recente pelgrimage naar Santiago de Compostela heeft hij zijn trainerswerk voor AV’56 verminderd.

 

lvv_lenie_2023.jpg

FOTO: Lenie Polfliet.

 

lvv_wilko_2023.jpg

FOTO: Wilko de Vos.

 

lvv_hannie_2023.jpg

FOTO: Hannie de Jager-Hage.

 

lvv_jan_2023.jpg

FOTO: Jan de Wilde.

 

Share this post