Op zaterdagmiddag 18 september om 14.30 uur wordt bij Wemeldinge de 3e Wemeldingeloop gehouden, aan de boorden van de Oosterschelde. De organisatie is in handen van Jaro, AV’56 en lokale mkb-bedrijven. Het evenement is onderdeel van de nationale sportweek van de gemeente Kapelle.

De loop voltrekt zich op een parcours van 1580 meter, dat driemaal gelopen moet worden. In combinatie met een korte aanloop aan het begin, heeft de loop dan een lengte van precies 5 km. Omgeving: brasserie Schoudee en de Koudepolderweg. Het parcours gaat deels over de Oosterscheldedijk.

De inschrijving voor deze wegwedstrijd (vanaf 14 jaar) is intussen opengesteld. Er hebben al enkele tientallen atleten ingeschreven, en wel via het formulier op www.av56.nl. De inschrijving sluit op donderdag 16 september om 20.00 uur. Deelname is gratis. Na-inschrijven is niet mogelijk. De gebruikelijke coronamaatregelen zijn van kracht.

De prijsuitreiking is direct na binnenkomst van de laatste deelnemer/deelneemster. Er is voor iedereen een medaille. De beste drie mannen en vrouwen krijgen een beker. Nadere info over deze wedstrijd is te vinden onder de blauwe link in de agenda op deze homepage.

Voorafgaand aan deze 3e Wemeldingeloop is er een sponsorloop voor leerlingen van de Wemeldingse basisscholen. Die begint om 14.00 uur.

 

wemeldingeloop dijk 2021 

FOTO: Het parcours voert voor een flink gedeelte over de Oosterscheldedijk. (Foto: Jaro).

 

Share this post