Het was geen onverdeeld genoegen om zaterdag 17 september jl. mee te doen aan de 4e Wemeldingeloop. De deelnemers hadden de wind tegen, althans op grote delen van het parcours. De stukjes ‘wind mee’ waren beperkt.

De lopers werden in het begin van de wedstrijd ook nog getrakteerd op een kletterende regenbui, met af en toe stukjes hagel. Dat duurde gelukkig maar kort. Maar bij de prijsuitreiking daalde de regen opnieuw neer.

De grootste pechvogel was echter ons lid Leonard Simonse. Hij kwam op het parcours in een scherpe bocht ten val en brak een van zijn kaken op drie plaatsen. Hij werd naar het ziekenhuis in Goes gebracht, waar hij direct werd geopereerd. We wensen hem een snel herstel en veel sterkte!

De 5 km-loop van Wemeldinge (georganiseerd door de gemeente Kapelle, de middenstand van Wemeldinge, en AV’56) werd als gewoonlijk gehouden in het poldergebied tussen de jachthavens en de nieuwe kanaalmonding. Een deel van het parcours liep traditiegetrouw buitendijks langs de Oosterschelde. Zeeuwser kan niet!


Deelname viel tegen

Toch was de deelname enigszins teleurstellend. Er verschenen tegen de 60 lopers aan de startlijn. Ze finishten vrijwel allemaal. Het goud was voor ons lid Bart Heshof, het zilver voor Willem de Korte (Gonzalez RT) en het brons voor ons lid Arnoud Rijk.

Bij de dames zegevierde ook een AV’56-lid, te weten Laura Koster. Tweede werd Petra Bruijs (Spado) en derde Elise Mol (AV’56). De prijzen werden uitgereikt door Jan Roose, die ook wedstrijdleider en starter was. Voorfietser bij de 5 km was Karin Kortleve, achterfietser was Niek Hesp. Speaker van dienst was Jan Witkam.

** Voorafgaand aan de ‘grote’ Wemeldingeloop was er een sponsorloop voor de schooljeugd. De jongelui mochten zélf een goed doel kiezen. Onder de slechts 11 deelnemertjes kozen de vijf leerlingen van de basisschool Wemeldinge voor de organisatie ‘Make a Wish’. De zes leerlingen van De Hoeksteen uit Kapelle kozen voor het Prinses Beatrixfonds.

De kinderen moesten gedurende 15 minuten een rondje van ca 300 m lopen. Hoe vaker het rondje werd gelopen, hoe groter de sponsoropbrengst. Aan het eind kregen alle jongelui uiteraard een medaille, als herinnering en als waardering.

De uitslagen zijn te lezen op https://my.raceresult.com/219474/.

Een fotoserie staat HIER.

 

FOTO: De winnaars bij de heren: Bart Heshof (1), Willem de Korte (2) en Arnoud Rijk (3).

 

 

FOTO: Jelco de Pater uit Krabbendijke tornt tegen de wind in, aan de buitenzijde van de Oosterscheldedijk. (Foto’s: Huib Boogert).

 

Share this post