Uitslagen: hier       Foto’s: hier en hier

De 60e editie van de Wallenloop is in alle opzichten een doorslaand succes geworden. Er was prachtige sport te zien en er was bovenmatig veel publieke belangstelling. Bovendien was het ideaal hardloopweer.

Vooral bij de mannen ontspon zich vanaf het begin een spannende strijd om de zege tussen onze eigen Patrick de Vos enerzijds en Maarten de Nijs (Duffel) en Nick Jacobs (Thor) anderzijds. De twee eersten bleven lang bij elkaar op kop. Maar toen Patrick een flink gat had geslagen, rukte Nick Jacobs op naar de tweede stek. Zo finishten de drie ook: 1. Patrick, 2. Nick, 3. Maarten.

Na afloop vertelde Patrick voor de camera van Omroep Zeeland, hoe hij de wedstrijd had ingedeeld: “Ik ken Maartens loopstijl. Daarom heb ik geprobeerd het tactisch aan te pakken. Twee rondjes heb ik bij hem uit de wind gelopen. Bij het ingaan van het derde rondje dacht ik: ‘Ik zal ook eens wat kop gaan doen’, maar bij het ingaan van die derde ronde, dus bij het passeren van de meet, was ik hem ineens kwijt. Vanaf dat moment heb ik flink doorgetrokken”.

Voor de Wallenloop an sich had hij ook goede woorden: “Het is altijd weer een feest om hier te lopen. Ik kom uit Kattendijke en ik ben lid van AV’56. De Wallenloop voelt dus als een thuiswedstrijd. En dit keer was er overal veel publiek. Dat loop o zo lekker”. Binnenkort gaat hij in Schoorl meedoen aan het NK 10 km op de weg.

Bij de dames kwam de strijd uiteindelijk niet echt op gang. De gedoodverfde winnares Jolien Denis (AC Duffel) kreeg aanvankelijk flinke tegenstand van onze Yvonne Moerland, maar Yvonne moest halverwege opgeven vanwege een blessure. Haar tweede plaats werd vanaf dat moment ingenomen door Leonie Ton (ook AV’56), maar het verschil met Jolien was royaal: 1.20 minuut. Derde werd hier Carla Versprille (Breskens).


Veel publieke belangstelling

De deelnemers lieten na afloop vrijwel allemaal weten, dat ze een prachtige wedstrijd hadden gelopen. Goed weertje natuurlijk, maar opvallend was ook de ruime publieke belangstelling. Vooral op de Oostwal hadden zich héél veel mensen geposteerd om de wedstrijd te zien en eventueel lopers/loopsters te supporteren. “Dat loopt heerlijk”, lieten veel deelnemers ween.

De prijsuitreiking voor de jeugd was, zoals gebruikelijk, op het podium voor café Baarends. Veel prijzen gingen mee naar Duffel, vooral omdat onze zustervereniging AC Duffel 27 deelnemers had afgevaardigd (jong en oud).

 

 

FOTO: Bij de start van de wedstrijd waren de bedoelingen van Patrick (638) en Maarten (632) al duidelijk. De concurrenten zouden beiden in de aanval gaan. Maar uiteindelijk zou Maarten het afleggen: hij werd derde, Patrick eerste.

 

 

FOTO: Rechts op de foto geven Yvonne (in het geel, startnummer 700) en Jolien (649) elkaar weinig toe. Later moest Yvonne opgeven en werd Jolien onbedreigd winnares. (Foto’s: Huib Boogert).

 

 

Share this post