Leonie Ton heeft haar eerste clubrecord te pakken bij AV '56: bij de wedstrijd in Winschoten op de 100 km, waar ze Nederland kampioen werd, liep ze het clubrecord gewoon omdat er bij AV '56 nog niet eerder iemand bij de dames de 100 km gelopen heeft. Het staat er wel gelijk heel scherp. Prachtig hoor. Haar tijd: 8.15.17 uur en het geldt natuurlijk bij de categorie├źn vrouwen, vrouwen 35 en vrouwen 40.

Een paar dagen ervoor liep Paola van Gilst in Tilburg een clubrecord bij de vrouwen 40 op de 10 Engelse Mijl in een tijd van 1.07.04 uur. Het record stond sinds 2004 op naam van Sjaan Maartense.

Op de baan hebben enkele bekende atletes ook weer hun records gepakt. Esther Bolle die al het clubrecord kogelslingeren bij de meisjes B heeft, waagde zich nu met de zwaardere kogel van 4 kg bij de meisjes A en behaalde zo het clubrecord kogelslingeren met een afstand van 18.57 m. Shirin van Anrooij liep bij de Brusselse Grand Prix de 800 m in een prachtige tijd van 2.14.62 min dat een clubrecord betekent bij de meisjes C. Monique Verschuure liep bij de Goes on Track de 3000 m in 10.46.11 min, wat een clubrecord bij de vrouwen 35 betekent. Het betekent ook gelijk een baanrecord voor onze Goese baan.

Op verschillende wedstrijden in Goes werden nog meer baanrecords gelopen. Bij de C/D-competitiewedstrijd in juni, maar vooral bij de Goes on Track in augustus. Op het onderdeel hinkstapspringen werden liefst 4 baanrecords gebroken maar ook op de 3000 m was het feest. Ik wil u voor deze prestaties verwijzen naar de rubriek Baanrecords in onze Ranglijsten.

In ieder geval allemaal hartelijk gefeliciteerd met jullie prestaties. En ik hoop natuurlijk dat jullie er bij de clubkampioenschappen bij zijn om jullie recorddiploma in ontvangst te nemen. Tot dan.

Kees van den Pol

Share this post